Колкото и активно да опитва да се хареса на тенис

...
Колкото и активно да опитва да се хареса на тенис
Коментари Харесай

Сърджан Джокович бе заснет със знаме с лика на Путин и каза: „Да живее Русия“


Колкото и интензивно да пробва да се хареса на тенис почитателите, Новак Джокович систематично среща една голяма спънка това да се случи – дейностите и изявленията на татко си Сърджан.

Ноле се е устремил към следващ трофей от Шлема, с който би изравнил върха на Рафаел Надал от 22, само че до момента в който като че ли съумя да обърне публиката в Мелбърн на своя страна макар спекулациите, че се преструва на контузен, с цел да разконцентрира съперниците си, само че след дуела му с Андрей Рубльов на напред във времето още веднъж излезе Сърджан.

Бащата на някогашния №1 се замеси в нов скандал, откакто бе сниман с почитатели, развяващи съветски флагове с лика на съветския президент Владимир Путин, като на видеото се вижда по какъв начин споделя „ Да живее Русия “.

Действията му са изключително несъответствуващи поради обстоятелството, че политическите пропаганди идват на фона на нашествието на Кремъл в Украйна.

Темата за войната не бе подмината на Australian Open, въпреки на шампионата е неразрешено да бъдат показвани съветски флагове точно заради тази причина. Четиримата почитатели, с които Сърджан бе сниман, бяха арестувани за разпит , а по време на предишен мач на Рубльов, имаше провокация от страна на почитатели, които демонстрират украински байрак.

Световният №6, който е руснак, живее и тренира в Испания и се възползва от правилото на Международната федерация по тенис да се състезава под безпристрастен байрак. От началото на войната той е най-вокалния ѝ съперник измежду състезателите от страната си, като първи зае безапелационна позиция срещу нея и продължава да го прави намерено до през днешния ден.

В срещата от втори кръг против Емил Руусовуори, Рубльов се оплака, че е обиждан и акцентира, че няма никакъв проблем със украинското знаме и националността на хората от трибуните, а единствено за това, че е нагрубяван без причина.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР