Колкото е нужно да се познават клиентите, толкова е нужно

...
Колкото е нужно да се познават клиентите, толкова е нужно
Коментари Харесай

Цифровата трансформация – 4 съвета за започване

Колкото е нужно да се познават клиентите, толкоз е нужно да се ангажират и чиновниците

В бъдеще бизнесите ще се състезават не с артикули, а с това какво прекарване основават за всеки собствен клиент, считат анализатори

Навлизането в дълбоките води на цифровата промяна към този момент е неизбежно за множеството бизнеси. За всеки от тях обаче това е сложна стъпка. Промяната изисква и сили, и запаси, и увереност, и познание – само че в днешния свят тази стъпка е нужна, в случай че организациите желаят да оцелеят. Ето няколко съвета за справяне с идната стихия:

Познаване на клиента

Вече не е задоволително да се знае кой е целевият пазар и какъв е. Сега всеки клиент чака да бъдат задоволени самостоятелните му потребности и прищявки. Еднакво значимо е и какво можем да създадем за клиента, и по какъв начин да стане това.

Следващият въпрос е за какво би трябвало да го създадем. Чрез разбирането за всеки подробност, за всеки мъничък ъгъл от целевия пазар бизнесът може да сложи вярно основата на цифровата си промяна. Това познаване допуска прозорливост и проактивност по едно и също време – и е  неотложно!

Хубавото е, че имайки подобен взор, организациите могат да виждат нови благоприятни условия за разширение. Може даже да се планува какво биха желали потребителите в бъдеще. А това на собствен ред значи, че се отваря място за нововъведения!

Ролята на чиновниците

Колкото е нужно да се познават клиентите, толкоз е нужно да се ангажират и чиновниците. Промяната може да бъде сложна и даже невъзможна, в случай че бъде посрещната отрицателно от екипа. Задачата на ръководителите на компанията е да въодушевяват работещите във компанията, да ги нахъсват.

Лесно е за един началник да се развълнува при типа на опциите, които цифровата промяна му носи. Това обаче би трябвало да провокира положително неспокойствие и у всички в компанията. Най-добрият метод да се реализира, е като се въвлече в процеса всеки член на компанията. Ако хората имат практическа роля в процеса на цифрова промяна, те ще вложат изпитание и резултатът няма да закъснее.

И невъзможното е допустимо

Дигиталната промяна изисква, малко или доста, известно нарушение на статуквото. Това може да бъде мъчно. По-належащ въпрос е по какъв начин да създадем по този начин, че компанията да се открои от останалите.

Анализаторите споделят, че не трябва нито за момент да забравяме клиента: доста компании считат, че в бъдеще бизнесите ще се състезават не с артикули, а с това какво прекарване основават за всеки собствен клиент. Ето храна за размисъл. Цифровата промяна би трябвало да е ориентирана към прекарването на клиента.

Разбира се, звучи елементарно да се каже – и е мъчно да се направи. Различните клиенти имат разнообразни потребности. Точно по тази причина е от сериозно значение да са налице поддръжката от екипа чиновници и ефикасната връзка.

Вътрешна връзка

Това може би е най-важната част от цифровата промяна. Всички мениджъри би трябвало да са отдадени на това да оказват помощ на чиновниците да схванат и повярват, че тази цифрова промяна ще работи за тях. Служителите би трябвало да са фактически уверени, че това е в тяхна изгода – и тогава те ще са въвлечени в процеса на цифрова промяна и ще оказват помощ тя да се случва, в това число с градивни оферти и положителна връзка към външния свят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР