Колко време премиерът не е бил в тази зала. Според

...
Колко време премиерът не е бил в тази зала. Според
Коментари Харесай

ДПС оглави новото мнозинство с най-звучна критика към Борисов

Колко време министър председателят не е бил в тази зала. Според вас това обикновено ли е? С този въпрос депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев се обърна към сътрудниците си от ГЕРБ. Докато говореше, те останаха безмълвни.

Цонев добави: Иван Костов беше споделил, че министър, който си разреши да не отговори на депутатско запитване, ще му бъде поискана оставка. Това е почитание към националното посланичество. Властта ни е дадена от народа и ние излъчваме изпълнителната власт. Премиерът трябваше да бъде тук, да отговоря на въпроси. Самите вие твърдите, че има какво да каже. Аз също мисля по този начин. Говоря за почитание към Конституцията. От Движение за права и свободи сме си подставили задача парламентаризмът да бъде възобновен.

Има институционална рецесия в страната поради нарушавания разговор сред институциите. А Конституцията повелява друго - да има разговор и, съгласуваност и съвместен надзор сред институциите. Парламентаризмът през днешния ден не е почетен за следващ път. И ни тук сме призвани да възстановим доверието на българските жители в институциите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР