Колко време и пари са нужни, за да превърнеш един

...
Колко време и пари са нужни, за да превърнеш един
Коментари Харесай

Колко време и пари са нужни, за да превърнеш един човек в инфлуенсър?

Колко време и пари са нужни, с цел да превърнеш един човек, следван от не повече от 1000 души, в звезда с над 250 000 почитатели в " Инстаграм "?

Социален опит, извършен от американския публицист Ник Билтън, демонстрира какъв брой елементарно се купува известността онлайн. В документалния филм на HBO " Фалшива популярност " той избира с кастинг трима души, които мечтаят да станат известни. Залавя се да ги направи такива, купувайки им подправени почитатели, подправени лайкове и мнения. До края на опита остава една от тях - амбициозната актриса Доминик Дрънкман.

Ето какво споделя Билтън за действителността в обществените мрежи и цената на славата онлайн в " Преди обед ".

" Решихме да създадем кастинг, наименуван " Искате ли да сте известни? ". Бяхме шокирани какъв брой доста хора откликнаха - 5000 дадоха отговор, стотици се явиха на място - и това единствено в границите на 24 часа ", споделя Билтън.

" Една от аргументите хората да са толкоз захласнати от известността е вярването, че тя е бърз път към триумфа. Смятат, че тя върви в комплект с парите и с това да имаш почитатели, които те обожават ", добавя той.

" Истината е, че действителността е друга - когато работиш с същински звезди, разбираш, че те се усещат клаустрофобично в личната си популярност, те са нейни пандизчии. А останалите - тези, които се вършат на известни - при тях всичко е режисура, за която описваме във кино лентата ", споделя Билтън.

" Просто отивате в " Google " и пишете: Купи почитатели и лайкове в " Инстаграм ", " Facebook " или " Туитър ". Всичко е там - плащате и готово. Мисля, че това е промишленост за милиони ", декларира той.

" Големите софтуерни компании не вършат нищо, с цел да го спрат, тъй като нямат интерес да се види, че доста от потребителите в техните платформи не са същински ", добавя Билтън.

" Мисля, че ще е нужно законодателно решение, с цел да бъдат принудени фирмите да създадат нещо по въпроса. Или пък рекламодателите да стартират да задават въпроси. Защото сами по себе си фирмите нямат мотивацията да разрешат въпроса, който са основали ", споделя той.

" Ако погледнете платформа като " Инстаграм ", да вземем за пример, която има 1 милиарда консуматори, може би 400 млн. от тях са подправени - ботове, не са действителни. Ако " Инстаграм " реши да се освободи от ботовете си, ще загуби половината от потребителите си - по тази причина те нямат претекст да го създадат ", добавя Билтън.

" Докато в продължение на две години работих по кино лентата, виждах, че " същинските " инфлуенсъри, с които се срещах, купуваха същите неща, които купувах и аз. Нещо, за което не бих подозирал, в случай че самият аз не се бях захванал да го върша. Мисля, че доста рекламодатели нямат визия, че имат връзки с хора, които просто не са действителни ", споделя той.

Вижте какво още показа Ник Билтън във видеото в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР