Колко време е нужно, за да се сменят 300 лампи

...
Колко време е нужно, за да се сменят 300 лампи
Коментари Харесай

За 200 бона: Боя върху ръждата и цяла година ремонт на 300 лампи на Гребната база

Колко време е нужно, с цел да се сменят 300 лампи на Гребната база, а стълбовете да се „ освежат”. Според публичната поръчка, която бе пусната от Община Пловдив при започване на годината оптималният период бе 6 месеца, когато за победител бе избрана „ Сейф парт” ЕООД. Сумата, която трябваше да прибере компанията бе 177 хиляди лв., само че в следствие и парите, и срокът се подвигнаха с анекс.
Прочетете още
Първоначалният период, в който компанията трябваше да подмени старите осветителни тела бе 6 месеца или до 1.10.2022 година. Все още обаче немалка част от осветителните тела не са сменени, както по главната алея, по този начин и по страничните. В контракта е записано, че за всеки дирек се заплащат по 502 лв. без Данък добавена стойност. В това число влиза 295 лева доставка и монтаж на LED осветител, 25 лева доставка и монтаж на раменна подпора, 32 лв. ремонт на старите детайли и 120 лв. за „ разчистване на наслойка и боядисване с трикомпонентна багра на стълба”.

Видимо на място обаче така наречен „ разчистване на ръждата” от стълбовете не се е състояло, като компанията са боядисали непосредствено върху нея и остарялата багра. На места ръждата е повече от боята, а в други от стълбовете даже са се оформили нещо като мини кашпи с растителност. Някои от стълбовете са изгнили в главната, а други са рискови изкривени.

Преди две седмици пък се подписва анекс сред Община Пловдив и „ Сейф Парт”. С него се дават още 6 месеца и в допълнение 32 500 лв. с Данък добавена стойност. Причината е, че техници на компанията са установили още през май, че връзката сред захранващия кабел и кабела на стълбовете е направена посредством болтова връзка и няма влагозащитни табла. Поради това постоянно ставали повреди. Техници на Оперативна програма „ Жилфонд” са създали инспекцията и са открили, че изказванието на компанията е вярно. Компанията е поискала в допълнение средствата, с цел да закупи по 100 лв. 300 влагозащитни табла IP44, които да инсталира в стълбовете. През юни тяхното предпочитание е изпълнено, а на 27 юли се подписва анексът. Не е ясно дали от компанията са поставили тези влагозащитни табла и къде. Причината е, че 70% от стълбовете са били със заменени осветители и конзоли преди да се подпише анексът. Не се знае обаче моделът на тези влагозащитни табла, както и техническите му параметри.

Пуснахме питане към Община Пловдив дали са направили надзор по отношение на метода, по който са боядисани стълбовете, защото видно едно от изискванията не е изпълнено, а за него се заплащат пари от джоба на данъкоплатците. На място един от монтажниците на компанията съобщи пред наш кореспондент, че всички стълбове са боядисани, като само би трябвало да се подменят осветителите. Също по този начин попитахме и градските управляващи къде и по кое време са инсталирани въпросните спомагателни влагозащитни табла за над 30 000 лв..

Освен по този контракт, компанията „ Сейф Парт” има подписан контракт и за 400 000 лв. с Община Пловдив за доставка на съставни елементи за уличното осветяване, което се поддържа от „ Организация и надзор на транспорта”. Фирмата очевидно е новият любимец на градските управляващи, защото бе определена да подмени и осветлението и ел. инсталацията на моста на Адата. Офертата, която бе дала бе с 50% по-висока от другия участник.

Управител на компанията е Димитър Котов, като през март тази година добива цялата благосъстоятелност върху нея. Преди това той е бил съучастник с Иво Добрев. Според комерсиалния указател до 2018 година компанията е имала 1 чиновник, а от 2019 година – петима. Разликата в оборота е много огромна. През 2017 година тя е имала 95 хиляди лв., а през идната скача на 2,56 млн. лв.. За 2019 година е 2,33 млн. лв..

Очаквайте продължение по отношение на договорите на Община Пловдив със „ Сейф Парт” за уличното осветяване!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР