Колко важно е името на една компания? Кои компании носят

...
Колко важно е името на една компания? Кои компании носят
Коментари Харесай

Основателят на PayPal: Не кръщавайте така фирмата си

Колко значимо е името на една компания? Кои компании носят положителни имена и кои - неприятни? Темата разяснява в подкаста Conversations with Tyler, съоснователят на PayPal и Palantir, пръв външен вложител във Фейсбук, финансирал компании като SpaceX и LinkedIn -  Питър Тийл.

Леко естетическо нещо, в което имам вяра доста мощно, е, че имената на фирмите постоянно предсказват предстоящ неуспех или триумф, споделя Питър Тийл.

Според него PayPal е доста приятелско име: " Това беше приятелят, който ти оказва помощ да платиш ". От друга страна Napster е неприятно име. " Това беше уеб сайтът за шерване на музика. Дремеш, малко музика, след това дремваш. Това звучи като неприятно нещо ". Не е чудно, че компанията беше " затворена " в границите на няколко години, прибавя той.

Трябва да бъдете доста деликатни по какъв начин кръщавате компанията си, безапелационен е той.

" В подтекста на стопанската система на шерването одобрявам Airbnb доста повече от Uber. Airbnb звучи като доста почтено, виртуално легло и закуска. Това е (една) доста лека, незаплашителна компания. Uber, звучи като неприятно име от Германия някъде през 30-те години ", споделя Тийл.

По отношение на обществените мрежи, съгласно Тийл, Фейсбук е доста положително име, до момента в който MySpace е по-скоро проблематично име.

Може да се каже, че всички тези обществени мрежи включват както четене, по този начин и писане. За разлика от действителния живот, би трябвало да пишете, преди да четете. Първо би трябвало да напишете някои неща за себе си, по-късно да прочетете повече за другите хора. С течение на времето четенето господства над писането.

Фейсбук имаше за цел да научи за хората към вас. За същинските самоличности в Харвард. MySpace, въпреки това започва измежду wannabe артисти в Лос Анджелис и беше отдаден на това - те да си измислят разкази за себе си, а по-късно и за доста други хора в Ел Ей.

Тъй като четенето господства над писането, Фейсбук в последна сметка господства над MySpace. Има избрана версия, при която цялата " продуктова дъга " се подразбира в имената, споделя още милиардерът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР