Колко важно е доброто представяне на България за българския волейбол?

...
Колко важно е доброто представяне на България за българския волейбол?
Коментари Харесай

Димитър Златанов: Важно е да запазим позиции

Колко значимо е положителното показване на България за българския волейбол?

С оглед развиването на волейбола в бъдеще представянето е значимо. Първо е значимо да се резервира заеманата позиция съгласно международната класация и да не отиваме по-назад. Второ – да не изгубим известността на волейбола измежду младите. Трето – да имаме достъп до международните водещи сили, да можем да сравним развиването на нашия волейбол и да може да напредваме в образованието на младите, за новите трендове, които се постановат в международния волейбол. Доста неща могат да се изредят за значимостта за представянето на нашия тим.
Докъде може да стигне българският тим, топ 6 постижима цел ли е?
Топ 6 е постижима цел. Като имаме поради разпределението на групите, някои тимове от по-големите авансово могат да се сблъскат между тях и някой да отпадне, тъй че можем да се промъкнем сред капките.

 фотография:fivb.com

В кои съставни елементи от играта българите изостават от водещите сили?

Изоставаме при осъществяването на начален удар, който към този момент е главно оръжие на всеки тим. С него стартира играта и се основава някаква тактичност, за игра на блок и отбрана. Ние там не можем да затрудним съперника, за какво изоставаме не знам. Не сме на равнище и при организирането на двойна и тройна обсада, с цел да може да има синхром сред блок и отбрана, с цел да имаме по-добро равнище на брейкпойнт. Ако организираме вярно играта на блок-защита, ще имаме повече благоприятни условия за брейк точки. Това е доста значително за актуалния волейбол. Ако противниковите нападатели минават, както си желаят значи изразходваме сила, а нямаме резултат във връзка с качеството на играта блок-защита.

 фотография:fivb.com

Вашият любимец за продобиване на купата и за какво?

Фаворити съгласно мен са Франция, Съединени американски щати и Русия. Бразилия не я поставям, тъй като тя си има проблеми, сподели ги и не знам дали ще може да ги в профил. Тези три тима са с най-големи благоприятни условия за продобиване на Световната купа.

 фотография:fivb.com

Световното състезание е промеждутъчен цикъл сред две олимпиади, водещите сили са ясни, допустимо ли е разбъркване на пластовете, изненади, както при футбола?

Споменах тимовете на Франция, Съединени американски щати и Русия, само че зад тях остават Полша, Италия, Сърбия, които не са по никакъв начин за подценяване. При изравнени благоприятни условия може да има изненади. Един от тези тимове може да стигне до края, тъй като при изравнени благоприятни условия, един мач изигран на по-голям риск и извоюван, ти дава криле и вървиш нагоре в класирането. Не се знае, групов спорт е, може да се получи несполука, да се контузи водещ играч. Това са неща, които влиаят върху качеството на играта, в случай че нямаш квалифициран авариен играч, който като влезе да не промени стила и равнището на игра. Така че може да има изненади.

volleycomment.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР