Колко важни са предстоящите местни избори в България напомня в

...
Колко важни са предстоящите местни избори в България напомня в
Коментари Харесай

Манфред Вебер с подкрепя към Антон Хекимян

Колко значими са идните локални избори в България припомня в преднамерено видеообръщение към българските гласоподаватели и ръководителят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер:

" Ние сме партия на кметовете в Европа, на локалните общности в Европа, тъй като те са покрай жителите. Затова желая да Ви помоля да подкрепите Антон Хекимян на изборите в София в този момент, с цел да стане той кмет на този значим европейски град. Той може и ще направи най-хубавото, с цел да сътвори качествени условия на живот за всички Вас. Той ще бъде Вашата връзка с Европа и нейните ръководители. ", споделя на софиянци Вебер. 

Какво обаче включват тези „ качествени условия на живот “ във връзка с това столицата на страната ни да е европейски стандарт за отлични архитектурни и ландшафтни решения и битие в здраве, непорочност и още повече зеленина на хората в нея?

Ето конкретиката, съгласно програмата за ръководство на Хекимян в частта за спретнат, сигурен и обвързван град с нулеви боклуци:

Пешеходните пространства в София ще бъдат увеличени, а пешеходната съгласуваност сред градските паркове – усъвършенствана. Започва главният ремонт на знаковия площад „ Света Неделя " с отделяне на ново пешеходно пространство и възобновяване на трамвайното трасе. С реорганизация паркът на НДК и Градската градина също ще бъдат свързване с пешеходни пространства. Реновиране на пешеходната зона по ул. „ Пиротска “ и свързването й с новото пешеходно пространство на пл. „ Св. Неделя “ до Градската градина, също е част от концепциите, които биха зарадвали феновете на разходки, майките, децата, всички софиянци и туристи. Работата с мисъл за хората, слезли от колите и поели с цялостни гърди из града, е инвестиция в привлекателността на столицата и здравословния метод на живот в нея. Това включва и разширение на веломрежата, която свързва огромните жилищни квартали с центъра, както и създаване на станции за зареждане на електрически коли на обществени места. 

София е първият град в България, който вкарва нискоемисионни зони за превоза и битовото отопление, прецизират в управническата стратегия на бъдещия кмет.

От декември месец на тази година ще бъде лимитирано придвижването на най-замърсяващите коли през историческия център, тъй като всички сме наясно, че през зимните месеци превишенията на нормите на фини прахови частици са най-чести.
57% от излъчванията на фини прахови частици в София се генерират от отоплението на дърва и въглища. Затова ГЕРБ припомнят, че са осъществили първия стадий на най-мащабната стратегия за замяна на печки на дърва и въглища с екологични други възможности и изцяло гратис за жителите инсталират екологични уреди за отопление.

От партията на Хекимян оповестяват, че не престават с безплатната замяна на отоплението на дърва и въглища за семействата и проектът е през идващите четири години да подменят 10 000 остарели печки с екологично съобразено отопление – като климатици, или фотоволтаични системи да вземем за пример. Предвиденият финансов запас за това е над 73 млн. лева безплатни европейски средства по оперативната стратегия „ Околна среда “.

За да бъде София в действителност по-зелен европейски град по време на управлението на Хекимян, ще стартира осъществяването на стратегия за създаване на фотоволтаични съоръжения на покривите на някои общински здания. Подготвени са изследванията за потребление на слънчевия капацитет на 880 такива, като към този момент са построени слънчеви съоръжения на няколко лечебни и просветителни заведения.

Изграждат се и фотоволтаични съоръжения на зоологическата градина и завода за преправка на отпадъците, които ще създават към 1/3 от нужното електричество.

Системата за разделно събиране на боклуци също се уголемява. В тази връзка ще се продължи и с осведомителните акции за разпространение на разделното събиране и методите за попречване на образуването на отпадъците. От екипа на Хекимян улесняват и достъпа на жителите до местата за разделното им предаване след домашни поправки и разкриват площадки за задачата в другите столични региони. 

От ГЕРБ се ангажират още и да продължат с акциите за гратис даване на компостери на семействата за разделно отнасяне на питателните и зелените отпадъци; да изградят апаратура за преправка и оползотворяване на едрогабаритните боклуци и да приключват рекултивацията на всички остарели депа в града.

И с цел да е в действителност бърз и ефикасен процесът на превръщането на София в още по-удобен и работещ за ползите на жителите град, ще бъде цифровизирана активността на Столичния инспекторат. Идеята е да се ускори контролът върху работата на обособените инспектори и върху обработката на сигналите, получени от жителите. За да живеят те в добре уредена, качествена, чиста и уютна среда, за каквато и Манфред Вебер приказва в обръщението си към тях.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР