Колко точно е стар този древен град, не знаем, но

...
Колко точно е стар този древен град, не знаем, но
Коментари Харесай

Древен град, открит под водата, остава забулен в мистерия

Колко тъкмо е остарял този античен град, не знаем, само че специалистите работят интензивно, с цел да разкрият тайните на това място.

Има единствено един проблем - целият град е под вода от няколко десетилетия.

Понякога го назовават " Атлантида на Изтока ", само че приблизителните оценки за това от кой момент съществува Шиченг - или Градът на лъвовете - варират сред 600 години и съвсем две хилядолетия, само че това, което знаем, е, че той е в действителност остарял и е под вода.

Що се отнася до повода, заради която е под вода, върнете часовниците обратно до 1959 година и китайското държавно управление взема решение, че регионът може да се употребява за създаване на водноелектрическа централа.

За да я пуснат в деяние, им би трябвало доста вода, тъй че споделят на към 300 000 души да се реалокират и градът е наводнен, създавайки езерото Циандао.



Може да си помислите, че прекарването на повече от 60 години под вода на повече от 30 метра под равнището на водата би било извънредно разрушително за античния град, само че вместо това е помогнало да се запазят нещата съвсем тъкмо такива, каквито са били.

Това се дължи на обстоятелството, че водата, употребена за изработката на изкуственото езеро, не е съдържала корозивни детайли или морска биология, тъй че остарелият град се е запазил напълно чист от типовете опустошения, които може да се чакат с времето и потапянето в езеро.



Шиченг е дом на звездна архитектура от минали столетия, само че към момента не знаем всичко за мястото.

Понастоящем в потопения град са открити общо 265 арки, украсени с дърворезби на дракони, феникси и лъвове.

Възможно е след години работа да имаме цялостна визия за това по какъв начин е изглеждал Шиченг преди да бъде залят, само че към този момент има елементи от античния град, които остават мистерия.

BBC оповестява още, че градските стени датират от последните дни на китайската династия Мин, а има и архитектура от техните наследници Цин, последната династия на императорите в Китай.

Водолазите се пробват да картографират освен улиците и структурите, само че и интериора на постройките.

Това ще е дълга работа, само че гледките сигурно ще са впечатляващи.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР