Колко силна е човешката воля? Има ли нещо, което може

...
Колко силна е човешката воля? Има ли нещо, което може
Коментари Харесай

Да изминеш 17 000 км с колело, за да видиш сина си на олимпийски игри

Колко мощна е човешката воля? Има ли нещо, което може да попречи на татко да изпита най-голямата горделивост и неспокойствие в живота си?

Цяла година и 17 000 км изминати на колело, само че крайната цел е достигната. Бащата и втората майка на швейцарския скиор в свободния жанр Миша Грасер дойдоха в Пьонгчанг на две колела, с цел да гледат онлайн олимпийското премеждие на сина си.

Гуидо Хювилер и Рита Рутиман са тръгнали през февруари предходната година от вкъщи си в Олтен, с цел да обиколят света и да дойде в точния момент в Южна Корея. Пътешествието им, почнало 70 километра западно от Цюрих, завърши във вторник, като двойката е минала през 20 разнообразни страни.

Родителите на Миша споделят, че най-трудният миг по време на пътуването с колело, е било придвижването по автомагистралата в Памир, пресичаща Узбекистан, Таджикистан и Киргизстан, която на моменти доближава над 4 000 метра над морското ниво.

" Да бъда тук и да видя сина ми да ни чака бе в действителност вълнуващо. Просто нямах думи. Бяхме в действителност изтощени, когато пристигнахме ", сподели Хювилер при идването си.

" Най-трудно бе прекосяването ни през Памир, след което трябваше да почиваме 2-3 седмици ", призна той.

Въпреки компликациите Хювилер е благополучен, че има опция да направи сходно нещо. Той се отхвърля от работата си на проектант, с цел да сбъдне фантазията си. Точно това прави и неговият наследник, участвайки на игрите в Южна Корея.

След дълго чаканата среща, фамилията още веднъж се качва на колелата си. Планира да продължи пътешествието си през Южна Корея след края на олимпийските игри, след което ще лети до Япония, преди да се прибере в Швейцария. Двойката обаче счита да се завърне в Азия и да направи обиколка из Русия, Монголия и Китай.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР