Колко ще струва на българите трапезата на Бъдни вечер и

...
Колко ще струва на българите трапезата на Бъдни вечер и
Коментари Харесай

Колко пари ще ни излезе трапезата за Бъдни вечер?

Колко ще коства на българите трапезата на Бъдни вечер и Коледа?

Цените на питателните артикули у нас, въпреки и с лек спад, остават високи на фона на инфлацията. Пловдив продължава да е един от градовете, в които хората харчат най-вече, с цел да изпълнят кошниците си. Особено в този момент с наближаването на празниците всяко едно семейство си прави лист с нужните за извършване на покупки неща и сума, която ще отдели за задачата.

Колегите от уеб страницата TrafficNews взеха решение да създадат опит какъв брой пари почти би излязла празничната софра. Влизайки в магазин от огромна хранителна верига в Пловдив, усещане вършат хилядите понижени артикули, някои от които потребни за трапезата на Бъдни вечер. Макар и с малко понижение, яйцата, брашното, някои плодове и зеленчуци да вземем за пример биха могли да спестят от бюджета на едно домакинство.

Продуктите, които медията реши да закупи, са съобразени със наложителните ястия, които би трябвало да участват на масата на празничната вечеря. Някои от тях са: плодове, брашно, яйца, чушки, ядки, ориз, фасул, леща и други. Общата стойност на продуктите излезе към 80 лв..

Читатели споделиха, че цената при тях варира според от броя на хората, с които ще честват. Някои са единствено в стеснен фамилен круг, а други с повече родственици и близки.

" За огромно многочленно семейство аз персонално тази година ще отделя най-малко 150 лв., малко повече от предходната година, само че въпреки всичко цените са по-високи ”, разяснява пловдивчанка.

Друга жена съобщи, че множеството от продуктите си ги създава домашни, по тази причина отделя по 50 лева за трапезата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР