Колко ще струва агнешкото за Гергьовден, това е въпро, който

...
Колко ще струва агнешкото за Гергьовден, това е въпро, който
Коментари Харесай

Ето колко ще струва агнешкото за Гергьовден

Колко ще коства агнешкото за Гергьовден, това е въпро, който вълнува всички българи. Много от купувачите се насочват към месо, купено от Северна Македония и Румъния. Цената на агнешкото у нас остава без смяна и за Гергьовден. В магазините обичайното за празника месо, което не е импорт, съвсем доближава 30 лева Във фермите цената е 20 лева за кг, само че е наложително да купите цяло агне, и то с авансово записване.

Много от купувачите се насочват към месо, купено от Северна Македония и Румъния, където е по-евтино, само че и качеството е малко по-ниско от българското.

Българското агнешко може да се познае в магазините по синия щемпел, до момента в който това от импорт е с алена маркировка.

По данни на браншовите организации 70% от месото за празниците отвън огромните градове се купува непосредствено от фермите. Цената при фермерите за живо тегло в този момент е 10 лв.. Според животновъди към огромните градове търсенето е по-голямо, а тук-там като Северна България агнетата остават и няма кой даги купи. Българското агнешко може да се познае в магазините по синия щемпел, до момента в който това от импорт е с алена маркировка, написа bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР