„Колко са установените от МВР измами с ДДС в особено

...
„Колко са установените от МВР измами с ДДС в особено
Коментари Харесай

Румен Гечев към министър Валентин Радев: Колко измами с ДДС установи МВР и кои са тези лица?

„ Колко са откритите от Министерство на вътрешните работи измами с Данък добавена стойност в изключително огромни размери, осъществени от юридически лица, за интервала 2012 г.-2017 година и кои са тези лица? " Това попита националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев по време на парламентарен надзор към министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Според Гечев това е сериозен проблем на българската страна и не е от през вчерашния ден. „ Една институция изобщо не се интересува по какъв начин вървят изследванията и какви санкции получават наглеците, които крадат от българските данъкоплатци и българския народ десетки милиона лв. ", разяснява националният представител.

Според него Министерство на вътрешните работи не може единствено да регистрира някакви бройки, които се усилват през последните години и попита дали се наблюдават процедурите, които отиват в правосъдната система и какви са резултатите.

„ Защото резултати няма. Отговорни интернационалните институции, в това число „ Трансперънси интернешънъл ", ни класира не първи в Европейски Съюз, а ужасяващо - първи в целия европейски континент по корупция. А корупцията включва тъкмо кражба на Данък добавена стойност и неплащане на акцизи, което също е индиректна кражба ", безапелационен е проф. Гечев.

Той акцентира, че министърът не е дал отговор на поставените въпроси и не е показал нито едно юридическо лице. Народният представител даде образец - основен секретар на Министерство на вътрешните работи през 2013 година прави извод, че Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите четири години покриват група за Данък добавена стойност измами.

„ Става дума за компании в Пловдив. Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи става дума за институционален чадър за 10 млн. лева и търсят още 30 млн. лева, т.е. 40 млн. лева ", изясни депутатът от левицата. Той помоли министъра да ревизира и да рапортува „ тези юнаци " от Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите на какъв стадий на правосъдни процедури се намират и какви дисциплинарни ограничения са подхванати към тях?
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР