Колко са жертвите на бившия шофьор към МВР болница Орлин

...
Колко са жертвите на бившия шофьор към МВР болница Орлин
Коментари Харесай

Пета жертва на Орлин Гигов. Освен че я преби, държа личната ѝ карта, разказва дъщеря ѝ - Разследване

Колко са жертвите на някогашния водач към Министерство на вътрешните работи болница Орлин Гигов? Още дами разкриват, че са потърпевши от насилника. Досега OFFNews знае за пет жертви - пребитата и изхвърлена гола и боса украинка през януари; друга жена, която съседи виждали преди този момент в блока, където Гигов живеел отскоро; двете жертви, които описаха за ужаса пред OFFNews; и жена, живяла към месец под един покрив с него. Нейната щерка се свърза с редакцията, откакто прочела историите на другите жертви.

Екатерина (името е заменено по избор на жената), описа за претърпяното от майка ѝ Ани (името също е сменено) през април и май 2022 година Ани е 45-годишна жена с 80% увреждане, има издадено решение от ТЕЛК за психологично заболяване. Живее с Орлин Гигов към месец в неговия апартамент в столичния квартал " Овча купел ". В същия апартамент мъжът пребива и една от останалите жертви. 

" Не бях в София, брат ми се обади, че майка ми има другар. Отишъл да я види къде и с кого е. Тогава забелязал, че е бита. Бузата ѝ е била подута и посиняла ", описа Екатерина пред OFFNews. Допълва, че до момента в който Ани живяла с Гигов, от самото начало не е взимала медикаментите си. 

Всичко " завършва ", когато при започване на май 2022 година от полицията се свързват с Екатерина, тъй като майка ѝ е видяна да се скита неориентирана в село Ковачевци, Пернишко (и съгласно трите дами, които приказваха пред OFFNews, Гигов е родом оттова, има парцел и близки в селото). Дъщерята на Ани пита служителите на реда дали съгласно тях майка ѝ е в рецесия. Те потвърждават, само че допълват, че нямат съображение да я задържат и по тази причина молят Екатерина да отиде и да я прибере.

Жената го прави. Когато открива майка си, вижда, че в ръката си държи ключове от жилището на Гигов в София и 20 лв.. Обяснява, че отива да купи две кутии цигари за Гигов. Дъщеря ѝ обаче взема решение да я заведе на доктор, защото вижда, че е дезориентирана, нападателна и върви мъчно. Впоследствие се оказва, че е намушквана с нож по краката. 

Когато се качват в колата, майката стартира да бие щерка си, тъй като " Гигов желае две кутии цигари и ще се сърди, че закъснява ". Тъй като положението на дамата плаши Екатерина, тя взема решение да откара майка си напряко в психиатричната болница в кв. Курило в Нови Искър. 

Оттам обаче отпращат двете дами, тъй като има процедура за банкет. Съветват Екатерина да я откара в Спешна помощ в Нови Искър, откъдето да я насочат. Когато идват, се оказва, че в този миг няма доктор и кола за спешна помощ (най-вероятно са били изпратени на адрес). Медицинска сестра слага двойна доза успокоително на Ани. Ситуацията става още по-лоша и дамата продължава да удря щерка си, тъй като са се забавили и Гигов " ще се сърди, че няма цигари ". 

Впоследствие при диалог с дамата мъжът изяснява, че след " елементарен фамилен скандал " е изпратил Ани " да си върви в София ", дал й ключове от жилището и 20 лв., с цел да хване рейс. 

Екатерина взема решение да прибере майка си в дома ѝ в столичния квартал " Хаджи Димитър ", където 45-годишната жена живее в общинско жилище. Ани към момента е в рецесия и щерка й се обажда на 112. Часове кола за спешна помощ не идва, а в един от разговорите  ѝ диспечер от незабавния телефон поучава Екатерина да закара майка си в частна психиатрия (в България няма такива). Полицаи, пристигнали преди Спешна помощ, се отхвърлят да чакат и потеглят. Час по-късно вземат решение да ревизират каква е обстановка - кола за спешна помощ към момента няма, и те подават сигнал. 

Когато идва колата за спешна помощ - към 23:30 ч., медици качват Ани и я откарват в болница, само че никой не пита за какво е бита. Два часа по-късно братът на Екатерина получава позвъняване от Центъра за психологично здраве " Проф. Н. Шипковенски ", откъдето споделят на момчето, че би трябвало да прибере майка си. Заради късния час и шока от случилото се денем Екатерина и брат ѝ се забавят, само че научават от близки, че майка им е на пазара в квартала. 

Все още Екатерина и брат й се питат по какъв начин дамата е стигнала до там, кой я е пуснал от болничното заведение и за какво. След случилото се 45-годишната жена остава два дни да живее на пазара. През това време децата ѝ търсят способи да я настанят в психиатрия. 

Оказва се съвсем невероятно, тъй като персоналната й карта е останала у Гигов, дружно с портфейла и телефона й. Така шест дни Екатерина е в непрекъснати диалози с някогашния водач на Министерство на вътрешните работи, в които се пробва да вземе документите на майка си. 





Гигов признава, че са у него, като снима персоналната карта на Ани и нож до нея.



Съгласява се да ги върне, като си желае ключовете от жилището. След като ги връща, Екатерина желае персоналната карта, само че мъжът изяснява, че не знае къде е. Отнема му седмица да я откри. По негово предпочитание изпраща посредством куриерска компания телефона и персоналната карта. Когато ги взима, Екатерина вижда, че всичко от телефона е изтрито. Стоят единствено два SMS-а, от които излиза наяве, че Гигов е опитал да изтегли бързи заеми. 





Докато " търси " персоналната карта, Гигов поддържа връзка с дъщерята на Ани и я моли " да му спомага " да види 45-годишната жена. Обяснява, че я обича и всичко е било " елементарен фамилен скандал ". След като връща телефона и документите, Ани сменя номера на майка си. 



След случилото се Ани остава в психиатрия два месеца. Към сегашния миг е добре, приема медикаментите си. Когато се съвзема, споделя за побоите и изяснява, че Гигов й е " удрял плесници през пет минути ". Не желае да си спомня за претърпяното през този месец, не подава и сигнал против него от боязън. Когато са били дружно, мъжът я завел в Министерство на вътрешните работи болница за обзор, от което Ани се уплашила още повече. Освен това я заплашил, че ще " й вземе общинското жилище ", където живее, тъй като е служител на реда. 

Докато комуникира с Екатерина, Орлин Гигов я заплашва и даже изпраща фотоси на служебните му карти, издадени от Министерство на вътрешните работи. 



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР