Колко програмисти са нужни, за да се смени една крушка?

...
Колко програмисти са нужни, за да се смени една крушка?
Коментари Харесай

Колко мача от Първа лига са нужни, за да се напълни националният стадион

Колко програмисти са нужни, с цел да се смени една крушка? Нито един, тъй като това е хардуерен проблем.

Вицовете за промяна на крушка имат безкрайни вариации - има за мениджъри, банкери, американци и така нататък Само причинителят на действието се трансформира във въпроса.

А какъв брой мача от Първа лига са нужни, с цел да се изпълни националният стадион? Все още не е ясно. Дотук през сезона на " Васил Левски " е имало 27 срещи от Първа лига и след събирането на публиката от всички тях до запълването на потенциала на оборудването (43 358 места) остават над 7800.

Излиза, че футбола можеш да го вкараш в центъра на града, само че това не значи безусловно, че ще привлечеш вниманието. Дори той да е с етикет " първокласен " или да е част от Първа лига.

Когато футболистите са повече от публиката

До момента всичките 27 срещи от елита на българския футбол, изиграни на " Васил Левски " през сезона, са събрали общо 35 507 фенове, демонстрират данните, разказани в статистиката в уеб страницата bulgarian-football.com. Средната посещаемост е 1315 души.

 Колко мача от Първа лига са нужни, с цел да се изпълни националният стадион
© LAP.bg

Общо 71% от посещаемостта обаче се дължи на един единствен мач - дербито сред " Левски " и ЦСКА (2:2) през есента. Тогава на стадиона имаше 25 107 души.

В останалите 26 мача по трибуните е имало 10 400 фенове или приблизително по 400 на мач. Най-често там домакинстват " Септември " и " Славия ".

В 12-те си срещи на " Васил Левски " " Септември " е събрал общо 3090 души. Масово посещаемостта на тима е под 100 фенове на мач, като изключение вършат най-много семействата против ЦСКА и " Левски ". Антирекордът са 30-те записани души от дуела с " Черно море " на 8 декември 2017 година

В очакване на дербито

Най-вероятно " запълването " на националния стадион ще стане факт в идващия кръг, който е финален от постоянния сезон в Първа лига.

В петък " Септември " приема " Верея " и надали ще има огромен растеж в посещаемостта. Границата от 43 358 се чака да бъде прескочена в неделя, когато ЦСКА приема " Левски " в 13.00 часа.

Червените пуснаха билетите в продажба, като цените са надлежно 10 и 15 лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР