Колко пъти ви се е случвало да си казвате Започвам

...
Колко пъти ви се е случвало да си казвате Започвам
Коментари Харесай

10 съвета за бързо отслабване

Колко пъти ви се е случвало да си казвате " Започвам диета от понеделник " или " Ще отслабна за идващото значимо събитие "? Много, нали? Най-важното нещо, когато става дума за намаляване, е да си слагаме реалистични цели. А да спрем да ядем нездравословна храна, да ядем единствено зеленчуци, плодове и чисти храни и да упражняваме по 2 часа дневно всеки ден, не е реалистична цел. Ще ви дадем няколко съвета за елементарно и бързо намаляване, които можете елементарно да следвате.

1. Неопределена интензивност

Основното предписание за намаляване е просто: би трябвало да изгаряте повече калории, в сравнение с консумирате. Физическите извършения могат да ни оказват помощ доста, само че постоянно решаваме да останем вкъщи, тъй като просто ни мързи да упражняваме. Бъдете дейни денем и сред ежедневните задания. Гледате ли ефирен сериал? Направете няколко лицеви опори или клекове, до момента в който го гледате! Миете ли зъбите си? Направете няколко подскока.

Фитнес треньорите ни предлагат да бъдем дейни след всяко хранене: усъвършенства храносмилателния развой и изгаря непотребните калории. Не сядайте незабавно след обяда и не си лягайте след вечеря. Направете 10-минутна разходка и след 20-30 минути можете да извършите няколко извършения.

2. Използвайте umami

Готвачите разграничават 5 усета: наслада, киселинност, мъка, соленост и умами.

Умами е мек усет, който се открива в соевия сос, броколите, гъбите и орехите. Има несъмнено въздействие върху рецепторите на нашия мозък и ни оказва помощ да се усещаме по-сити. Добавете малко соев сос към ястията си, само че не забравяйте, че в него има голямо количество сол, тъй че не прекалявайте.

3. Добавяйте подправки

Някои подправки имат позитивно влияние върху нашия метаболизъм. Канела, куркума, червен пипер и джинджифил са най-популярните.

Ако намалите количеството сол, което консумирате и добавите малко подправки към вашите ястия, можете да забързате метаболизма си. Нещо повече, подправките имат и други потребни функционалности:

Канелата намалява кръвната захар.

Джинджифилът усъвършенства положението на кожата и оказва огромно въздействие върху храносмилането.

Червеният пипер усъвършенства работата на кръвоносните съдове и понижава задържането на вода.

Куркумата понижава възпалението и усъвършенства работата на жлъчния мехур.

4. Пийте студена вода

Вкусът на водата зависи от нейната температура. Вярно е: множеството хора не обичат да пият топла вода и биха желали да я пият с лед. Пийте студена вода. Това ще накара тялото ви да изгори повече калории, с цел да я затопли за по-добра всмукване. За страдание, тази активност не е толкоз сложна за тялото ви (ще изгубите към 8-15 калории, в случай че изпиете една чаша вода), само че се прибавя към общото количество изгорени калории денем.

Има даже и по този начин наречената " ледена диета ", която се състои в ястие на студена храна, тъй че тялото ви би трябвало да я затопли и по този метод изразходва повече калории.

5. Кратки разходки

Паркирайте колата си на няколко пресечки от работата си или се разходете през обедната отмора в безоблачен ден. Тези дейности изгарят калории и усъвършенстват работата на кръвоносните ви съдове. Превърнете тази активност в всекидневен обред и ще видите, че стартирате да се чувствате по-добре.

6. Заблуждавайте очите си

Един от най-ефективните способи да отслабнете е да намалите размера на порциите. Можете елементарно да заблудите очите и стомаха си.
Нарежете огромните части на дребни и сервирайте храната си в по-малки чинии, тъй че порциите ви да наподобяват по-големи от тях.

7. Намалете количеството калории благодарение на ябълки

Ябълките, изключително киселите, подтикват производството на стомашна киселина и усилват апетита. Но те имат необикновен резултат: в случай че изядете една ябълка 15 минути преди хранене, общото количество калории дневно понижава с 150-200 калории.

Някои диетолози споделят, че ядем по-малко, тъй като стомахът ни към този момент е отчасти цялостен, други споделят, че всичко е обвързвано с огромното количество фибри, което форсира метаболизма.

8. Премахнете тези храни, които елементарно можете да забравите

Повечето хора стартират да се придържат към диета и по-късно се отхвърлят напълно скоро, тъй като се лишават от неща, от които не могат да се лишат. Ето за какво е значимо да се подходи към здравословната диета с бебешки стъпки.

Ако не можете да си визиите живота без шоколад, не спирайте да го ядете. Намалете количеството постепенно. Не забравяйте, че дребните достижения ни оказват помощ да вървим напред.

9. Яжте витамини, които подтикват метаболизма ви

Защо мислите, че е по-лесно да отслабнете през лятото? Това се случва, тъй като през лятото тялото ни се обогатява с витамин D, който форсира метаболизма. Ако е дъждовно, включете витамин D в диетата си, като ядете повече риба, масло, черен дроб и яйца.

Между другото, не забравяйте за хрома: намалява равнищата на инсулин и понижава апетита. Риба, праз лук, морски блага, леща и боб са огромни източници на хром.

10. Миризми, които ни оказват помощ да отслабнем

Някои миризми оказват въздействие върху апетита ни. Има даже няколко проучвания, които удостоверяват това. Тези изследвания са потвърдили, че хората, които са усетили аромат на мента, ябълка, банан и грейпфрут са желали да ядат по-малко.

Нещо повече, някои флорални аромати също въздействат на апетита ни. Те включват миризми от лавандула, роза и жасмин. Те могат да управляват апетита ни и да ни накарат да се усещаме щастливи и спокойни.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР