Колко пъти един политик може да преживее катарзис и да

...
Колко пъти един политик може да преживее катарзис и да
Коментари Харесай

Когато един свободен демократ от Пловдив реши, че е време да стане войвода

Колко пъти един политик може да преживее катарзис и да смени тотално своята политическа ориентировка? XXI век е времето на осъзнаването на другите, като хората свободно могат да демонстрират своята същинска ориентировка във всеки един аспект на човешкото съществуване. Въпреки това политиката остава това консервативно място, в което прескачането от едно място на друго към момента се гледа укорително.

В България образците за партийно номадство са стотици, в случай че не и хиляди, и макар неодобрението, което провокира, самите политици към момента не могат да осъзнаят за какво това е по този начин и не престават да го вършат.

Поредният образец е небезизвестният пловдивски предприемач Владимир Кисьов, който навъртя към този момент сериозен опит в политическия живот на града. Вчера той зае следващия си политически пост, като стана зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив. Така за по-малко от 12 години той към този момент има три участия и половина в разнообразни обединения, които обаче очевидно нямат общо идеологически.

Известният политически път на Владимир Кисьов потегля от позабравената към този момент групировка „ Съюз на свободните демократи”. Тя бе основана с останки от Съюз на демократичните сили при започване на този век, като главната й функционалност бе да подсигурява трети мандат за Стефан Софиянски. В Пловдив индивидът на столичния кмет бе точно строителният бизнесмен Владимир Кисьов, който дружно с арх. Атанас Недевски бяха общински съветници от партията.

Групата на ССД дружно с Кауза Пловдив и още две обединения в локалния парламент съумя да удържи болшинството на Славчо Атанасов след раздялата му с ГЕРБ. Няколко месеца преди локалния избор през 2011-а, обаче предприемачът политик реши, че този формат е привършен и дебаркира при новия и упорит план на Дани Каназирева – „ Съюз за Пловдив”. Дълги години той бе дясна ръка на Каназирева, като съумя да си завоюва три мандата като общински консултант през локалната партия. През този интервал Кисьов имаше пръст и в опитите на „ Съюз за Пловдив” да влязат в „ Движение „ България на гражданите”” на Меглена Кунева, само че те претърпяха крушение прекомерно бързо.

10 години на Владимир Кисьов в „ Съюз за Пловдив” очевидно му бяха задоволителни и през 2011 година той мина в редиците на Вътрешна македонска революционна организация. Той се стимулира, че откакто е бил лидер на листа за депутатите от „ войводите” е правилно да се реалокира при тях. Все още тогава той бе „ гражданска квота”,но очевидно „ идейно” Кисьов откри своя кей и той става редови член.

„ Смятам, че човек би трябвало да следва правилата си, а освен ползите си в политиката. " Съюз за Пловдив " е дребна градска партия, която не може да организира национални политики ", стимулира се тогава Кисьов.

Какви са правилата на Кисьов и ползите му в политиката?

Чисто идеологически партиите, в които предприемачът политик минава се разминават фрапантно. От дясно-либерален профил той скочи с самоувереност в ярка националистическа партия.

Историческата логиката на подобен вид трансформация в спокойно време е противоположната – войводи са ставали демократи откакто задачата на революцията или войната е реализирана. Обратният път – от демократи във войводи, когато са се очаквали борби. Трудно е да се каже за каква борба се готви Владимир Кисьов, само че се вижда, че цялото Вътрешна македонска революционна организация го следват неразделно.

Промяната на държанието на партията преди предприемача и след него е повече от забележима. Точно преди година от Вътрешна македонска революционна организация даваха постоянни конференции, на които подлагаха на критика Община Пловдив за избрани нейни дейности, през днешния ден – групировката е едно от най-твърдите ядра в ръководещата коалиция на Пловдив. Новият челник пък може да бъде видян по-често из коридорите на Община Пловдив, в сравнение с редица зам.-кметове.

Разбира се, цялото политическо съществуване на новия челник е съпроводено със съществено бизнес развиване, изключително в строителството. Напоследък пък от трибуната на локалния парламент прави усещане, че изявленията на Кисьов имат съществена устременост към екологията и решимостта му да се оправи с мръсния въздух в Пловдив.

Интересно е дали Вътрешна македонска революционна организация, която търси своя вятър на смяната, не намира точно в лицето на Кисьов сходен лъх – предприемач, свободен демократ, зелено надъхан, а пък и родолюбец.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР