Колко пари ще печели Чарлз III като крал на Англия

...
Колко пари ще печели Чарлз III като крал на Англия
Коментари Харесай

Ето какви пари и имоти ще прибере новият крал Чарлз III

Колко пари ще печели Чарлз III като крал на Англия и каква заплата има английското кралско семейство? Официалните данни за неговата заплата към момента не са ясни, за разлика от цифрите, получавани от починалата кралица Елизабет II.

По всичко проличава, че монархът ще избере строго ръководство, както се вижда от относителната поверителност, с която се прави формалният му акт на назначение, написа " Защото ".

Във всеки случай за неговата фигура се планува бюджет за заплата от към 98 милиона евро годишно.

Това е сумата, която Елизабет II получаваше и с която трябваше да бъдат плащани всички разноски, свързани с английския кралски дом. Като служебните пътувания и поддръжката на имуществото.

В тази сума са включени и заплатите на всички чиновници на кралската къща. От нея чистата заплата за кралицата би била към половината от тази цифра.

Досега, съгласно материал на списание Semana и няколко английски медии, прогнозният приход на Чарлз III е бил 28,5 милиона $ годишно за херцогство Корнуол; Уилям и Кейт Мидълтън – към 4 милиона годишно; Принц Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс, към 3 милиона; Принцеса Ан, $441 000; херцогът на Йорк, 580 000; и графовете на Уесекс, 290 000.

 Така новият престолонаследник принц Уилям, който получи от татко си купата Уелски принц, се чака да усили 7-кратно годишния си приход – до 28 млн. $, колкото взимаше до момента баща му.

Чарлз III е освободен от заплащане на налози, 40 %, за наследството на Изабел II. Причината е изключение, постановено от 1993 година след съглашението на кралската къща с министър-председателя тогава Джон Мейджър.

Кралицата имаше положение от 500 милиона евро и в действителност Елизабет II не трябваше да заплаща налози, откакто наследи 70 милиона евро от кралицата майка през 2002 година

Monarchy PLC е холдинговата компания на английското кралско семейство. Общите активи възлизат, съгласно профилираното списание Forbes, на 27,750 милиарда евро, разпределени в разнообразни недвижими парцели, като земя на короната, здания като Бъкингамския замък или двореца Кенсингтън.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР