Колко паралелни светове ще пребродите, ако разполагате с ключа към

...
Колко паралелни светове ще пребродите, ако разполагате с ключа към
Коментари Харесай

Дийн Кунц ни повежда из научнофантастичен лабиринт

Колко паралелни светове ще пребродите, в случай че разполагате с ключа към всичко? На 20 септември издателство " Кръг " ни отпраща на ненадейно странствуване с романа " Нейде другаде " на фамозния американски публицист Дийн Кунц. Преводът е на Надя Баева, а хипнотизиращата корица е основана от Стоян Атанасов от Kontur Creative.

Историята в " Нейде другаде " се завихря към теорията за мултивселената – тематика, която вълнува известния физик Стивън Хокинг в посмъртния му труд. Въпреки това романът на Кунц е в основата си роман за природата на любовта, смелостта и способността на човечеството да бъде извънредно зло, доста положително или по-често – нещо по средата. Джефи Колтрейн води напълно естествен и спокоен живот с щерка си Амити седем години след мистериозното изгубване на майка й Мишел. Но всичко се трансформира, когато на вратата на дома им се появява Плашилото Ед и им дава мистериозна кутия, която не трябва да отварят.

Посещението на облечени в черно сътрудници обаче постанова смяна в проекта, а в кутията се оказва прикрито необичайно устройство – ключът към всичко, посредством който всеки може да пътува в паралелни светове. Какво обаче се крие в тези непознати вселени и какви са заплахите, които чакат героите там? Дали от другата страна не живее версия на Мишел? И какъв брой дълго ключът може да остане прикрит от рисковите сътрудници? Дийн Кунц, прочут със своите майсторски написани трилъри, ни повежда в научнофантастично премеждие с секрети служби, невероятни открития и преплетени човешки ориси, а литературата се оказва избавление, което дебне от всяка страница.

" Нейде другаде " може да се дефинира като един от шедьоврите на писателя – подобен, какъвто го помним от ранните му произведения. Това е вторият разказ на американския публицист, който се появява на български с логото на " Кръг ", след издаването на " Очите на мрака " през 2021 година Дийн Кунц (1945) е измежду най-популярните писатели на трилъри, а книгите му постоянно съдържат и детайли на смут, фентъзи, научна фантастика, тайнственост или ирония. Жива легенда в жанра, той е написал над 100 романа, 30 от които са бестселъри на " Ню Йорк Таймс ", а повече от 15 са екранизирани.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР