Колко много неща могат да се купят за 50 лева

...
Колко много неща могат да се купят за 50 лева
Коментари Харесай

За 2 лева може да се купят 3 тениски, или чифт дънки

Колко доста неща могат да се купят за 50 лв. в Одрин.

„ От магазините в Одрин ще облека детето за учебно заведение. Веднъж месечно пътувам до Одрин, я за дрешки, я за почистващи препарати. Сега като е по-евтина лирата, ще купя повече неща. Обикновено отивам със стотина лв.. Последно за към 50 лева купих чифт обувки, комплект покривки за маса, няколко тениски на детето, масло, сирене, наложително самун, така како е доста апетитен, и почистващи препарати. Казват, че последните ги вършат в гаражи, само че съм удовлетворена “, споделя Мария Ганева, която с готовност пътува за вземане-даване в Турция.

Българи са най-многобройните клиенти на пазарите и магазините в Одрин, което към този момент не е и вест.

От години най-близкият турски град е обичано място за пазаруване, само че поради срутва на лирата, от ден на ден нашенци се юрнаха натам неорганизирано, написа „ Хасково Марица “.

В момента 1 лев е еднакъв на 3.54 лири. С 10-на лири или 2.82 лв. могат да се купят 4 тениски, или чифт дънки, или пък кецове, дамска чанта, отбелязва уеб сайтът.

В Одрин всичко е по-евтино от колкото у нас.

Затова градът е цялостен с търговци от съвсем цяла България. На борсата кило плодове и зеленчуци може да се купи за стотинки. Домакини мъкнат от там още кори за баница, квас за самун, сирене, маслини и зехтин и други, като всичко това им коства към 15-на лири. Традиционно от Одрин се купуват медикаменти, защото те са в пъти по- евтини. Мазило за брадавици, което го няма у нас, коства 5 лева, стотинки са противогрипните прахчета, 1-2 лева излизат обезболяващи, за които у нас плащаме сред 6 и 8 лева за блистер.

Най-оживено е в петък и през уикенда.

По принцип с приближаване на 15 септември има по-голямо оживление, защото и облеклата са по- евтини, а в хасковските магазини стоката е от там. Вероятно поради евтината лира ще има повече пътуващи, разясниха от компания, която провежда еднодневни екскурзии до Одрин.

В „ програмата ” са включени посещаване на борсата, на магазините за перилни препарати и локуми, които са в ромските махали, както и на най- новия МОЛ в града. Там, откъдето потеглят рейсовете пък, има няколко пекарни, които са измежду най- посещаваните от нашенци. Прибирането е по мрачно.

Алъш-веришът през границата дава самун на доста семейства в Свиленград, Любимец и Харманли. Т.нар. куфарни търговци внасят всичко, което намерят на ниска цена – от килими и постелки до препарати за растителна отбрана.

В граничния Свиленград даже си имат Турски мол. В смесения магазин се продават от облекла и чехли до плодове, квас за самун и сосове за готвене и подправки, все от Одрин купувани. Качествено е, споделят свиленградчани. Този тип магазини си имат клиенти освен от града, а търговците държат маси и по пазарите в региона, защото стоката им е евтина и разнообразна.

Инфо: dunavmost

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР