Колко жени е нападнал и пребил бившият шофьор на МВР-болница

...
Колко жени е нападнал и пребил бившият шофьор на МВР-болница
Коментари Харесай

Само за 3 години прокуратурата е имала 10 сигнала срещу Орлин Гигов - Темида

Колко дами е нападнал и пребил някогашният водач на МВР-болница Орлин Гигов?

Към момента знаем за пет жертви - и боса украинка през януари; друга жена, която съседи виждали преди този момент в блока, където Гигов живеел отскоро; пред OFFNews; и жена, живяла към месец под един покрив с него, чиято какво е претърпяла болната ѝ майка, до момента в който е имала връзка с Гигов. 

Обърнахме се към Софийска районна прокуратура с въпроси какъв брой са формираните преписки срещу него - без значение характера на закононарушението, откакто в формалния отговор на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев до, излиза наяве, че - за нанасяне на телесна щета в изискванията на домашно принуждение през 2021 година, кражба през 2022 година и шофиране след приложимост на опиати отново през 2022 г. 

От прокуратурата оповестяват, че единствено за три години - от 2020 година до 2023 година, има пет образувани досъдебни производства. По три от тях следствието продължава и има повдигнато обвиняване, а по две е " подложен краен прокурорски акт " - т.е. може следствието да е прекъснато, само че може и да следва внасянето им в съда. 

Освен това Гигов е в Унифицираната осведомителна система на прокуратурата по още 5 преписки като " лице по тъжба " - т.е., против него е бил подаден сигнал и тъжба. По тези преписки не е формирано досъдебно произвеждане и не е повдигнато обвиняване. Причината е " липса на законовите предпоставки за това ". С други думи - няма задоволително доказателства, с цел да бъде измамен под отговорност.

Попитахме какъв брой от преписките са за нанасяне на телесна щета и от прокуратурата дадоха отговор, че производства за това са три - две за нанасяне на лека телесна и една кореспонденция за междинна телесна . Но още веднъж не излиза наяве дали тези преписки са част от прекратените или от преписките, по които има повдигнато обвиняване.

От Софийската районна прокуратура прибавят, че повдигнатите три обвинявания против някогашния началник на МВР-болница са за кражба, пътнотранспортни закононарушения и за нанасяне на телесна щета. 

За побоя над украинката Гигов получи обвиняване за нанасяне на лека телесна щета. Гигов е арестуван под стража дефинитивно, оповестиха за OFFNews от Софийския градски съд. Оттам разясниха, че е честа процедура арестуваните да подават молби за освобождение през няколко месеца.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР