Колко излиза да изпратим първолак на училище тази година? Въпреки

...
Колко излиза да изпратим първолак на училище тази година? Въпреки
Коментари Харесай

Колко излиза да изпратим първолак на училище тази година?

Колко излиза да изпратим първолак на учебно заведение тази година? Въпреки обезпечените безвъзмездни учебници разноските за най-малките са скочили съществено, демонстрират сметките на родителите.

Поне към 300 лв. за училищен принадлежности плюс разноски за раница и униформа. Изчисленията на родителите тази година демонстрират, че са нужни най-малко 500 лв., с цел да изпратят детето си в първи клас. В книжарниците могат да се намерят тетрадки от 90 стотинки до 1.60 лева Раниците пък, според от производителя, материята и даже приложението, може да варират от 120 до 350- лв..  Така, около трепета към първия учебен звънец, нужните принадлежности, даже в случай че са набавени на промоция, могат да излязат по-солено от предстоящото.

Подготовката за идния понеделник за Лина Жекова е почнала още през юни. " Започнахме с едно от най-важните неща – униформата. Първата е 150 лева Добавяме една хубава раница, която да изкара освен една година ", споделя майка ѝ Теодора пред NOVA. Раницата избирали дружно онлайн. Причината – видели промоционалната цена от 70 лева След като купили всичко належащо, от фамилния бюджет заделили 550 лв..

И Никола към този момент е подготвен да влезе в класната стая. " Униформите и спортната екипировка към този момент ги набавихме. Готови сме! Между 800 и 1000 лева излиза жестоко ", пресмята татко му Владимир Русев.

Минимумът, който едно семейство заделя за тази образователна година, е 500 лв., означават шефове на книжарници. " Само материалите, които са за учебно заведение, вид тетрадки, бои, могат да варират сред 150-250 лева Отделно са раници, несесери. Най-евтината тетрадка, която предлагаме, може да бъде под левче, а най-скъпите са 1.50 до 1.60 лева Раниците стартират от към 120 до 350 лв. ", споделя Милена Костадинова. " Безплатното обучение за едно семейство идва не толкоз гратис, само че в последна сметка детето би трябвало да има всичко ", безапелационна е майката на Лина.

Първият образователен ден обаче не би трябвало да е обвързвано единствено с това по какъв начин ще облечем децата за учебно заведение, припомнят психолози. " Залитаме в материалната част на нещата - раници, разнообразни материални принадлежности, само че тук е по-важно по какъв начин ще подготвим детето. Денят може да е доста трогателен, само че в това време и сложен ", акцентира Антония Исаева, която е педагогичен консултант в 125-о СУ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР