Колко граждани на Руската федерация притежават жилище в България, като

...
Колко граждани на Руската федерация притежават жилище в България, като
Коментари Харесай

Руснаци притежават 5300 имота в Бургас и 1000 във Варна

Колко жители на Руската федерация имат жилище в България, като физически лица или посредством компании, пита депутатът Мартин Димитров правосъдния министър Атанас Славов.

Министърът прецизира, че тази информация се съдържа в Имотния указател, воден и съхраняван от Агенцията по вписванията. Но добавя, че нормативната уредба не изисква категорично изтъкване на националността на лицата, придобиващи недвижими парцели в България, в актовете, подлежащи на регистриране в Имотния указател.

От 10.12.2018 година към този момент е въведено такова поле след надграждането на осведомителната система на кадастъра. Според данните на Агенцията по вписванията от тази дата до 15 август тази година на 7472 парцела са посочени като притежатели съветски жители. Най-много от тези жилища, предстоящо, се намират в област Бургас – 5298, а 997 са в област Варна.

Става въпрос очевидно за ваканционни парцели в българските курорти. 117 парцела на съветски жители се намират в област Добрич, а 214 в столицата. В Благоевград такива са 463 парцела, а в Пловдив – 96 и 80 в Смолян.



Припомняме, че данни на Българска народна банка демонстрират, че съветски жители интензивно разпродават парцелите си у нас, като тази наклонност стартира с експлоадирането на войната в Украйна, написа pariteni.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР