Колко голяма ще е втората ни пенсия от частния фонд?

...
Колко голяма ще е втората ни пенсия от частния фонд?
Коментари Харесай

В очакване на втора пенсия: Калкулатор показва колко пари ще взимат пенсионерите

Колко огромна ще е втората ни пенсия от частния фонд? Отговорът на този въпрос дават електронни калкулатори, които към този момент са налични на интернет страниците на множеството осигурителни сдружения.

За втора пенсия в повсеместен пенсионен фонд се обезпечават родените след 1959 година В момента те са малко над 3, 8 млн. души.

От септември тази година фондовете към този момент изплащат вторите пенсии.
Към момента се заплащат на към 1700 души, а всеки, на който му следва пенсиониране, може да пресметна, при избрани условия, какъв брой ще получава.

Силвия е измежду хората, които се обезпечават и в частен фонд. И по този начин ще получава две пенсии. По думите ѝ човек би трябвало да знае къде и с какъв брой се обезпечава преди да настъпи моментът на пенсионирането.

В калкулаторите на фондове отбелязвате по кое време сте родени и на каква сума се осигурявате, и какъв брой пари сте натрупали в партидата си досега.

Някои калкулатори изискват да посочите и %, с който допускате, че ще пораства осигурителният ви приход. Попълва се и доходността на самия фонд. Нея може да я ревизирате на уеб страницата на фонда или на този на Комисията за финансов контрол.

„ Една рентабилност от към 2-3 % е действителна рентабилност, която бихме постигнали в УПФ, без значение от положението на пазара в годините “, изясни Силвия Лазова, специалист „ обмисляне и разбори “ в пенсионноосигурително сдружение.

Така, за жена на 43 година, осигуряваща са на 1500 лева, с 11 хиляди лева насъбрани в паритдата - калкулаторът демонстрира предстояща 270 лева пожизнена месечна пенсия. Такава електронна услуга има и Националният застрахователен институт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР