Колко години означават старост? 85? 90? А какво ще кажете

...
Колко години означават старост? 85? 90? А какво ще кажете
Коментари Харесай

Възможно е да живеем до 141 години

Колко години значат напреднала възраст? 85? 90? А какво ще кажете за 141? Това може да звучи невероятно, само че съгласно американски проучвания в бъдеще хората ще могат да живеят доста по-дълго от в този момент.

От Университета на Джорджия споделя, че е допустимо мъжете да доживеят до 141 години, а дамите - до над 130 години.

Досега учените смятаха, че най-възрастните хора могат да живеят малко над 120 години, написа Би Би Си.

Защо хората могат да живеят по-дълго от преди?

Преди 100 години междинната дълготрайност на живота е била доста по-малка от сегашната. Но с помощта на подобренията в опазването на здравето и в храненето на хората тя се усилва през целия век.

Към 2010 година междинната възраст, която множеството хора могат да чакат да доживеят, е 82 години за дамите и 78 години за мъжете.

Сега това ново американско проучване демонстрира, че с помощта на напредъка в медицината и предлагането на по-качествена храна е допустимо хората да доживеят до доста по-висока възраст.

Кой е най-възрастният човек в историята?

Въпреки че множеството хора биха били щастливи да доближат до 100 години, най-възрастният човек в историята е достигнал над 122 години, написа bTV. 

Жан Луиз Калман от Франция изяснява дългия си живот с неналичието на стрес. " Ако не можете да извършите нищо по въпроса, не се тормозете ", поучава тя.

Освен това Жан обичала сладкишите и ги ядяла до 119-годишна възраст.

Как може да наподобява светът, в случай че доживеем до 141 година? Може ли да има футуристични градове с летящи коли и плаващи здания? Може би всички щяхме да живеем на разнообразни планети и да изследваме звездите с роботи и да имаме другари с изкуствен интелект?

Отговорите на тези въпроси можем да дадем, единствено в случай че доживеем до тази възраст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР