Колко души знаят и се сещат за Тракия“? Става дума

...
Колко души знаят и се сещат за Тракия“? Става дума
Коментари Харесай

Как построиха най-младия район на Пловдив?

Колко души знаят и се сещат за " Тракия “? Става дума за жилищния регион " Тракия “ в Пловдив. Днес там живеят oкoло 80 хиляди души. Това е регион, по-голям от регионални градове като Хасково, Ловеч, Габрово и други Ето какво споделя преди време починалият към този момент пловдивски публицист Стефан Северин за градежа на пловдивския квартал:

Дали знае, че първият блок е издигнат през 1973 година?

А към момента са живи пловдивчани, отишли първи там – в калта… Примамвали са ги с парно и телефони, а в този момент е най-хубавият регион за живеене!

Един от последните кметове на Пловдив, Димитър Бакалов, ми е разказвал следната история:

Първи секретар на партията тогава е Иван Панев – мъж и артисва, да не приказваме, че схваща от градоустройство. Бил е преди този момент кмет на София. И Бакалов ми споделя: " Обажда се секретарката Генка и споделя: " В 15 часа пред комитета. Другарят Панев подреди “.

Събираме се в уреченото време все първи секретари и районни кметове, както и шефовете на общината, на транспорта… И идва рейс, Панев ни кани вътре и не споделя нищо. Кара ни в " Тракия “, първоначално тиня до колене. Панев си обува ботушите и споделя: " Уважаеми приятели и сътрудници, хайде да се разходим из " Тракия “! “. Ние гледаме, но не може да се откаже. Слизаме, газим в калта до кокалчета, след това отново в рейса и в партийната зала. Там Панев ни направи на кебап! " Видяхте ли хората каква тиня газят, с цел да си отидат в жилищата? " Критика до съсипване!

 

Това е било преди има-няма половин век. Аз като пристигнах преди 30 години в " Тракия “, нямаше дръвче за сянка! Посадихме благодарение на кметството 70 хиляди дръвчета! 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР