Колко държавни награди може да получи проф. Стоян Денчев от

...
Колко държавни награди може да получи проф. Стоян Денчев от
Коментари Харесай

И Радев връчи почетния си знак на бившия вицепрезидент на Мултигруп Стоян Денчев

Колко държавни награди може да получи проф. Стоян Денчев от УниБИТ във връзка 70-тия си рожден ден?

Най-малко две - в случай че зависи от Румен Радев.

Бившият вицепрезидент на " Мултигруп " получи почетния знак на президента на 17 октомври - наред с националната певица Златка Ставрева, диригента на Академичния ход към Националния студентски дом Дарена Попова, хореографа доцент Георги Хинков и други

Денчев е отличен като " учител и академик " за " неговия важен принос за развиването и модернизацията на висшето обучение и във връзка неговата 70-годишнина ".

Президентството не обръща внимание на кариерата му като някогашен зам.-председател на Движение за права и свободи, връзките му с Илия Павлов и принадлежността му към Държавна сигурност.

Не отбелязва и това, че преди по-малко от 5 месеца Стоян Денчев към този момент получи най-високия почетен знак на Министерството на културата " Златен век - огърлие " - отново във връзка 70-тия му празник, който отмина през февруари 2023.

Това се случи в мандата на служебния министър на културата Найден Тодоров в кабинета на Гълъб Донев, назначен от Румен Радев.

Наградата подценява и обществените кавги към университета, който Денчев управлява дълги години и който се трансформира в " ковачница " на научни степени за политици и някогашни фрагменти на службите за сигурност, чието авторство на докторски дисертации и действителен принос към развиването на науката се подлага на съществени подозрения.

Между 2005 и 2015 година Стоян Денчев беше почетен консул на Султаната на Оман в България, само че остана без позицията си след банкрута на Корпоративна комерсиална банка, в която най-големият държавен капиталов фонд на Оман беше акционер.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР