Колко дълго още може да продължи силата на британския паунд? ...

Колко дълго още може да продължи силата на британския паунд?

Колко дълго още може да продължи силата на британския паунд?

Колко дълго още може да продължи силата на английския паунд? Макар че до момента валутата устояваше на проблемите, вероятността за по-високи налози натежава върху прогнозитеПрепоръчай (0)
Най-добрият старт на годината за паунда от 2018 година насам кара най-големите вложители в света да залагат против Обединеното кралство, се споделя в материал на уеб страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Те считат, че стопанската система, затормозена от Brexit, и инфлацията, която е на най-високото равнище от повече от десетилетие, са основателни аргументи да бъдат мрачни в прогнозите си. Макар че до момента валутата устояваше на проблемите на министър-председателя Борис Джонсън, вероятността за по-високи налози, които ще натежат върху потребителите, ускорява убеждението, че сегашната мощ на паунда не може да продължи още дълго.

"Бихме очаквали паундът да изпитва усложнения до края на тримесечието, защото наближаващото нарастване на налозите във Англия през април акцентира натиска върху действителните приходи ", сподели Джейн Фоли, началник на отдела за валутна тактика в Rabobank. "Това ще накара пазара да премисли упованията си за броя на покачванията на лихвените проценти на Английската централна банка през тази година ", означи тя.

Фоли чака паундът да отслабне до 1,33 $ до края на тримесечието по отношение на 1,37 $ сега. През тази година валутата се е повишила с към 1,3%, което я прави една от най-силно представящите се валути.

Джеймс Атей, капиталов шеф в Aberdeen Asset Management, стартира да залага този месец, че паундът ще поевтинее по отношение на йената. Amundi, най-големият управител на активи в Европа, подхожда с съмнение в курса на лирата. Стивън Бароу от Standard Bank, чиито спекулации донесоха повече от 48% възвръщаемост през предходната година, поучава клиентите си да създадат къси позиции на паунда по отношение на $.

Надцененият паунд

За Валентин Маринов, началник на отдела за валутни проучвания на страните от Г-10 в Credit Agricole SA в Лондон, актуалното равнище към този момент отразява стъпката на Английската централна банка да увеличи лихвените проценти през декември.

"Запазваме внимателна вероятност във връзка с надценения паунд ", сподели Маринов.

Продължението на материала може да прочетете на уеб страницата на Bloomberg TV Bulgaria .

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg