Колко дълго действително можете да държите сиренето в хладилника, преди

...
Колко дълго действително можете да държите сиренето в хладилника, преди
Коментари Харесай

Какъв е истинският срок на годност на сиренето, а не този, написан на етикета

Колко дълго фактически можете да държите сиренето в хладилника, преди да го изхвърлите - като не би трябвало да обръщате внимание на периода, посочен от производителите, тъй като той е доста по-кратък от действителния, оповестява Daily Mail.

Според специалисти доста от сортовете сирене устоят доста по-дълго.

Твърдите сирена

могат да устоят до четири месеца неотворени, или в случай че са отворени - до шест седмици, а в случай че са във фризер - до 8 седмици. Мекото сирене би трябвало да се употребява в границите на две седмици заради по-високия риск от хранително отравяне.

Във видеото вижте 7 хранителни продукта, които не се скапват, измежду които мед, ориз, нишесте

Срокът на валидност варира от три седмици

за сирената като Гауда и Грюер, и за всички, които се водят полутвърди. Във фризер сирената може да устоят два месеца.

Сиренето от фризера може да има малко по-различен усет. Замразеният млечен артикул може да се употребява за овкусяване на ястия.

При меките сирена

като Бри, Камембер и Фета, те устоят до две седмици в компактно затворена опаковка. Не са подобаващи за предпазване във фризер. Те би трябвало да се употребяват относително бързо, тъй като нездравословните бактерии, като да вземем за пример листерията, процъфтяват в тях заради влагата.

Ако стартират да мухлясват, меките артикули би трябвало да бъдат хвърлени, тъй като може да се стигне до хранително отравяне. А при останалите - може да отстраните мухала с нож, вътрешността ще става за ястие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР