Колко често ви се случва да чувствате, че формулата 24/7

...
Колко често ви се случва да чувствате, че формулата 24/7
Коментари Харесай

Как да управляваме времето си?

Колко постоянно ви се случва да чувствате, че формулата 24/7 е незадоволителна? Че денят в никакъв случай не ви стига да свършите намисленото, че седмицата е къса, че часовете се топят като мигове. Ако можехте да си добавите най-малко още час...

Това, несъмнено, е невероятно. Но можете да следвате 3 потребни навика, с които да започнете да управлявате по-лесно и ползотворно времето си.

Контролни описи

Да помните и мислите за всичко не е най-хубавата концепция. Нашата памет не е всемогъща, тъй че елементарно можем да забравим нещо значимо. Ако денят ви е извънредно претрупан не се двоумете и си направете лист със задания. Контролните описи включват даже рутинни задания. Например -  отиване в магазина. 

Просто записвайте всичко - по този начин нищо няма да ви убягне. 

Ясно формулирайте цели си

Няма нищо по-лошо от неразбираема цел. Формулирайте я по-конкретно. Винаги е по-лесно да работите, когато знаете тъкмо какво правите. Маркирайте задачата и я разбийте на отделни задачи. Това ще помогне да се работи по-ефективно по пътя към постигането й. Целите могат да са дребни, ежедневни, а могат да бъдат огромни - полугодишни или годишни. Всичко зависи от вас.

Не забравяйте, че всеки час на ефикасна и продуктивна работа ви води по-близо до вашата цел. Това би трябвало да бъде мотивацията ви.

Премахнете от полезрението си всичко, което отвлича   вниманието ви от работата и затруднява продуктивността ви. Това може да са обичаните ви джаджи или непрекъснати вести в обществените мрежи и даже от обкръжаващите ви хора. Уверете се, че по време на работа няма да се разсейвате от нищо друго. Така висчко, което подхванете, ще се случва два пъти по-бързо.

Най-простото нещо, което можете да извършите е да оставите телефона в самолетен режим и да не влизате в обществените мрежи. Определете си няколко часа дневно за най-продуктивната работа. През това време не допускайте никой да ви разсейва. Повярвайте, от време на време през тези два-три часа можете да обхванете работа за през целия ден.

Източник: ABC Fact.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР