Колко често сте чували, че в двойки, които са се

...
Колко често сте чували, че в двойки, които са се
Коментари Харесай

Има 10 начина да общувате по-ефективно във връзката си

Колко постоянно сте чували, че в двойки, които са се разпаднали, не е имало добра връзка сред сътрудниците.
А може би вие самите сте били в сходни взаимоотношения? Подобряването на отзивчивите умения изисква време, само че и старания от страна на двамата сътрудници.
Вижте 10 метода да поддържате връзка по-ефективно. 

1. Бъдете деен слушател. Да слушаш, с цел да схванеш, е най-важно при общуването, без значение дали се отнася за любовна връзка или не. Повечето хора просто слушат и мислят за това, което желаят да кажат, само че слушането, с цел да схванеш, разрешава изясняване без догатки.

2. Комуникацията не е единствено вербална. Нашето тяло също демонстрира на колегата ни дали сме в диалога или не. Език на тялото, зрителен контакт, мимики, допиране. В диалог постоянно виждаме дали участват или по-скоро липсват и не ни слушат.

3. Споделете своите мисли и усеща, а не събития. Много двойки влизат в разногласия, тъй като не престават да преразказват една и съща история още веднъж и още веднъж. Добре е да употребявате събитието като подтекст, само че е доста по-важно да споделите по какъв начин се чувствате и още по-важно по какъв начин желаете да се чувствате в бъдеще, споделят западни експерти по връзките.

4. Никога не говорете с неточни изказвания. Може би няма двойка, която в диалог да не употребява „ ти постоянно си “, „ в никакъв случай не си “ и т. н. Тези изказвания нормално са неточни и пречат на връзката, насърчавайки разногласието и отрицателните чувства.

5. Спрете и помислете, преди да говорите. Това важи и за моментите, в които има напрежение сред вас и обичания човек, само че и за тези, в които вие се чувствате щастливи и сте склонни да обещаете нещо, което след това няма да осъществите. Отделете минута, с цел да спрете и да помислите какво ще кажете.

6. Помислете за това дали бихте говорили с някой различен по метода, по който говорите с колегата си? Двойките могат да се заблудят, че са на място, където се усещат оправдани да приказват неприятно на колегата си, споделят западни експерти по връзките. Те считат, че това е целесъобразно, тъй като този човек ги е наранил или ги е предиздвикал да се усещат по избран метод и са спечелили това право да отвърнат на удара.

7. Бъдете директни и съответни, до момента в който споделяте. Ако желаете вашият сътрудник да ви разбере и да е наясно от какво се нуждаете, то бъдете директни и съответни с това, което споделяте. Мъжете се нуждаят от конкретика. 

8. Поискайте обяснение. В случай, че установите, че сте в диалог и не разбирате какво споделя другият човек, задавайте въпроси, с цел да придобиете по-добра визия. Ако поискате обяснение, оставяте малко време да предположите какво има поради другият и намалявате риска от спорове.

9. Опитайте се да разберете възприятията на вашия сътрудник, както и той вашите. Това е доста значимо за ефикасната връзка в любовната връзка. Когато почувстваме, че сътрудникът ни е любопитен какво е прекарването ни, отбранителната част от нас бързо понижава. Когато се почувствате разочаровани или ядосани, пробвайте се да споделите това с обичания човек.

10. Използвайте думи отблясъци. Това е способ за повторение на това, което са ви споделили. Когато вършиме това, вие потвърждавате и показвате, че сте ги чули. Например „ Чувам те да казваш… “ или„ Звучи като че ли чувстваш… “. Това прави другият по-сигурен в шерването на своите мисли и страсти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР