Колко често правите секс? Получавате ли упреци от партньора, че

...
Колко често правите секс? Получавате ли упреци от партньора, че
Коментари Харесай

Повишете своето либидо с няколко лесни стъпки

Колко постоянно вършиме секс? Получавате ли упреци от колегата, че в последните дни нямате никакво предпочитание за фамилиарност с него? Не се тормозете. Проучвания демонстрират, че съвсем една трета от дамите и 15% от мъжете имат този проблем постоянно. Има доста неща, които могат да попречат на половия ни живот. Такива са проблемите на работното място и такива от здравословно естество, терзания заради неналичието на пари, недоспиване, главоболие и други. Ако разнообразите всекидневието си и измененията някои привички, ще повишите либидото си. Ето по какъв начин:

Ако в събота си седите на дивана у дома, гледате някой остарял филм и се тъпчете с чипс, няма по какъв начин да имате предпочитание за секс. Върнете романтиката във връзката си и вместо да чакате омлета, подготвен от половинката, хванете ключовете за колата и отидете на открито на изненадваща вечеря. Ако имате опция, може да наемете стая за една нощ в някой хотел или мотел, където ще промените ситуацията и ще може да развинтите въображението си в спалнята.

Какви хапчета пиете? Ако дамите взимат противозачатъчни или други лекарства, могат да получат хормонален дисбаланс, който да намалява желанието им за секс. Като цяло някои хапчета, които използваме всеки ден, имат способността да понижават равнището на тестостерон в тялото, което оказва значима роля за половите подвизи. Това се случва по време на менупауза да вземем за пример, както и при кърмене, когато се отделя хормонът пролактин.

Освен хапчета, предпазващи от зачеване, лекарства, които оказват отрицателно въздействие върху тестостерона, са тези за кръвно налягане, рефлукс, тревога и меланхолия.

Прекаляването с домакинските действия е следващото нещо от всекидневието, което проваля проектите ни в леглото. А в случай че има и деца, нещата стават още по-сложни. Вместо да си губите времето откакто малчуганите си легнат, оставете масата и си вземете бърз душ, с който да свалите насъбраното напрежение. Така ще сте по-свежи за половинката си. За да преминете от работния режим към полови подвизи, създайте удобна атмосфера в спалнята. Запалете ароматни свещи, намалете или изгасете лампата, сложете си секси долни дрехи.

Използвате ли лубрикант по време на секс? Понякога неналичието на подобен може да аргументи неприятно чувство по време на акта и да намали доста либидото и на двамата.

Ако сте уплашени, по-добре не правете секс, а се пробвайте първо да релаксирате. По време на скандал или някакъв различен под напрежение миг се отделя кортизол – хормон, който също потиска либидото. За да имате по-вълнуващи страсти в леглото, първо отработете напрежението и изчистете мозъка си. За това спомагат йога, разтривки и спа процедури, слушане на хубава музика, разходка измежду природата.

Здравословното хранене също е причина за по-хубави страсти по време на секс. Истината е, че нездравословните храни са цялостни с консерванти и мазнини, които ни вършат по-мудни и ни пречат да стигнем до оргазъм. Това се дължи на нарасналото количество холестерол в тялото, което нарушава кръвообращението в региона на таза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР