Колко често добавяте захар към кафето, чая си, а колко

...
Колко често добавяте захар към кафето, чая си, а колко
Коментари Харесай

15 неща, които се случват, когато спрете захарта

Колко постоянно добавяте захар към кафето, чая си, а какъв брой постоянно хапвате сладкиши? Ако не сте фенове на захарните произведения, нали не забравяте, че добавена захар има и в готовите сосове, соковете в кутия, газираните питиета? Честата консумация на захар, крие редица опасности за здравето. Ограничаването ѝ до най-малко, вкарва някои позитивни промени в тялото. Споделяме 15 от тях, написа Az-jenata.bg.

``
реклама

1. Може да се понижат стойностите на кръвното налягане.

2. Намалява се рискът от сърдечни болести с минимум 25%.

3. Може да регулирате стойностите на неприятния холестерол.

4. Намалява се рискът от инфаркт.

Защо не би трябвало да заспивате гладни?

5. Ще се усъвършенства функционалността на мозъка. Според проучвания, честата консумация на захар може да докара до утежняване на познавателната функционалност и понижаване на протеините, които са нужни за паметта.

6. Намалява се рискът от алцхаймер и деменция. Консумацията на захар понижава производството на химикал, прочут като мозъчен невротрофичен фактор, който оказва помощ на мозъка да образува нови мемоари.

7. Намалява се рискът от меланхолия.

8. Край на зависимостта към сладкиши.

9. Ще запазите кожата си по-млада за по-дълго време. Честата консумация на сладкиши въздейства върху синтеза на колагена и еластина, като има негативен резултат и върху естествените антиоксидантни ензими на тялото. Така освен бръчките се появяват по-рано, само че кожата става по-уязвима към нездравословните слънчеви лъчи.

Какво да вечеряте, в случай че спазвате диета?

10. Намалява се рискът от омазняване на черния дроб. Нездравословното хранене, което включва и честа консумация на захарни произведения е една от аргументите за омазняването на черния дроб. В дълготраен проект това омазняване може да е причина за развиването на чернодробни възпаления.

11. Намалява се рискът от някои типове рак.

12. Ще имате по-добър мирис. Това се случва, тъй като захарта е източник на храна за бактериите, които са виновни за натрупването на плаки в устната празнина, причиняващи неприятен мирис.

13. Вашите енергийни равнища ще се покачат. Когато хапваме сладкиши, пием подсладени питиета, захарите в тях се отразяват на орексиновите кафези. Когато това се случи, ние се усещаме бавни, сънливи, без сила.

14. По-малко гладни ще сте. Тъй като честата консумация на захар провокира нараснал синтез на хормона грелин, който дава отговор за глада, когато тези равнища са повишени, ние изпитваме мощен апетит. След употребяваните сладкиши желаеме да хапнем нещо солено, нормално нездравословно, което се отразява и на нашите килограми. От друга страна, намаляването на захарните произведения, понижава и стойностите на грелина и по този начин не се усещаме толкоз гладни.

15. По-добър сън. Консумацията на захарни произведения усилва равнищата на стресовия хормон кортизол, което може да се отрази на качеството на съня ви. Това нарушава активността на централната нервна система, което предизвиква съмнения в енергийните равнища и цикъла на сън.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР