Колко брака завършват с развод? Много. Истината е, че доста

...
Колко брака завършват с развод? Много. Истината е, че доста
Коментари Харесай

Това са 7 от най-честите причини за развод

Колко брака приключват с бракоразвод? Много. Истината е, че много двойки не осъзнават сериозността на крачката, която подхващат. Не разискват всички свои гледни точки във връзка с брака преди той да е настъпил, поради което след това се появяват непреодолими разлики в разбиранията и метода на живот, които се оказват причина за разлъка. Какви са аргументите за това постоянно събитие? Защо разводът се оказва краен резултат от любовта на доста хора? Ако и вие сте измежду тях, ето какви са вероятните аргументи.

Встъпили сте в брак, тъй като сте мислели, че е вярното решение
Понякога хората се лъжат в възприятията и визиите си за това по какъв начин би трябвало да протече животът им. Приемат да се омъжат или оженят, тъй като имат вяра, че по този начин е вярно. Ако сте очаквали животът ви да е низ от благополучие и естетика, само че това не се е случило, евентуално сте встъпили в брак поради куп неверни аргументи, само че не и поради главните – любовта, компромисите и откровената връзка.

Изгубили сте характерността си
Зависимите връзки са нездравословни. Те стават все по-токсични и пагубни за чувството за благополучие с времето. Появява се една изхабеност, нетърпимост, които прерастват в неспокойствие и най-после ненавист.



Погълнати сте от наставнически проблеми
Една от най-честите аргументи за бракоразвод е изгубването на любовта и отдадеността към брака за сметка на развъждането и възпитанието на децата. Тази отговорност за някои хора се трансформира в първостепенна, а като резултат се появява отдалечаване на интимно и прочувствено равнище сред сътрудниците.

Не споделяте едни и същи показа за живота
Вие желаете да се разхождате през свободното време. Той е домошар. Вие спестявате, а той обича да харчи. Представата ви за добре прекарано време през уикенда е сгушена в планината къща, а неговата – игра на футбол с другари. Ако всички гледни точки, свързани с живота и всекидневието изобщо се разминават, мъчно би се получило. Някои двойки в действителност преодоляват разликите, само че повече не съумяват.

Няма полово привличане
Колкото и сексът да остава на второстепенно място с течение на времето, той има значение. Ако сте изгубили желанието си за него съответно с сегашния си сътрудник, вероятността това да е една от аргументите за бракоразвод е огромна.



Обвинявате се взаимно за нещастието си
Някои хора неправилно считат, че щом не се усещат добре в брака, сътрудникът им има задължението да направи нужните промени в себе си, с цел да накара половинката си да се почувства още веднъж щастлива. Те не схващат, че измененията са нещо, което се чака и от двете страни дружно с компромисите. Ако единият е постоянно даващият, а другият получаващият, бракът не просъществува дълго.

Отнасяте се с парите по друг метод
Ако вие обичате да спестявате и да харчите парите си целеустремено без да проявявате безразсъдство, а брачният партньор ви е с необятни пръсти и не мисли, когато отваря портфейла си, това е проблем. Различията в разбиранията за ръководството на финансите в фамилията е топпричина за бракоразвод, която спохожда доста двойки. Ако си давате задоволително време, с цел да се опознаете преди брака и в случай че обсъждате тези и други значими въпроси авансово, няма да има изненади по-късно.

Източник: струма.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР