Колко богати са хората, които се грижат за нашата сигурност,

...
Колко богати са хората, които се грижат за нашата сигурност,
Коментари Харесай

Парите на властта: Ексминистърът Демерджиев с 600 000 лв. заеми, шефовете на ведомствата със скромно имущество

Колко богати са хората, които се грижат за нашата сигурност, които събират налозите или ръководят митницата? Колко пари, парцели и транспортни средства имат пловдивчани, които са или са били отпред на министерства или държавни ведомства?  Отговорът на този въпрос дава един път годишно Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, която разгласява данъчните заявления на властимащите. В уеб страницата на КПКОНПИ към този момент са оповестени декларациите на някогашни и сегашни ръководители на другите държавни институции. 
Прочетете още
Шефът на Агенция " Митници " Павел Тонев няма смяна в имотното положение. Той е заявил два жилището в Пловдив, купени преди година с двор. Със брачната половинка му са обявили общо 18 000 лв. налични средства и 102 000 лв. на влог.  Миналата година на влог е имал 36 700 лв.. Съпругът на шефката на пловдивската митница Евелина Харизанова е наследил част от вила в село Дедево, овощна градина и 1/4 от остарял мерцедес.  

Шефът на Национална агенция за приходите Валентин Найденов не е заявил нови парцел, брачната половинка му е обявила ипотечен заем на стойност 247 000 лв.. Тя се е сдобила и с " Мазда " за 38 000 лв.. 

Бившият министър на вътрешните работи от служебното държавно управление, пловдивският юрист Иван Демерджиев е заявил 3 жилището в Пловдив, закупени предходни години, гараж и паркомясто. През миналата 2022 година е наследил елементи от парцел в Симеоновград. Ексминистърът е декларирал 612 000 лв. заеми и 570 000 лв. вземания от цесия. 

Бившият шеф на пловдивската полиция и сегашен основен секретар Петър Тодоров е заявил три жилището в Пловдив и къща с двор в Бойково. Притежава също елементи от парцели в пазарджишкото село Гелеменово.  Имотите са добити в предишни години. Той показал в декларацията си и влог от 48 000 лева, като спрямо предходната година спестяванията му са се усили с 20 000 лева. 

Настоящият шеф на ОД Министерство на вътрешните работи Васил Костадинов видно от декларацията му е гол като пушка. В декларацията му няма декларирани нито парцели, нито коли. 

Шефът на ДАНС - Пловдив Павел Тончев е заявил депозит от 166 000 лв., а брачната половинка му има 99 000 лв. спестявания.  Той има и 18 000 лв. заем. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР