Колизеумът ще бъде подложен на ремонт, като ще се сдобие

...
Колизеумът ще бъде подложен на ремонт, като ще се сдобие
Коментари Харесай

Ремонтират Колизеума с подвижен под

Колизеумът ще бъде подложен на ремонт, като ще се снабди прибираща се подова платформа. Въпреки, че в този момент е затворен за гости, проектът за в бъдеще е да се провеждат концерти и театрални постановки, съобщи шефът на Колизеума Алфонсина Русо, написа ArchDaily.

Досега посетителите можеха да видят подземния лабиринт от тунели, употребявани в миналото от гладиаторите в Рим, които са се борили на арената.

" Гладиатори обаче няма да има. Арената ще се употребява за концерти или спектакъл ", споделя шефът на Колизеума. Плановете са при неприятно време прибиращият се под да се затваря.

Италианското държавно управление даде обещание над 10 милиона евро за инсталирането на новия преносим етаж, с цел да възвърне част от предишното на амфитеатъра. Предложенията за ремонта би трябвало да бъдат показани до 1 февруари. Очаква се новият етаж да бъде инсталиран до 2023 година.

Едно от най-популярните туристически места затвори през март, когато Италия стартира да вкарва строги ограничения поради разпространяването на COVID-19. След месеци блокиране в страната, отвори през юни, само че затвори през ноември, откакто втората вълна на болестта пристигна на Стария континент.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР