Колите в Морската градина категорично трябва да бъдат спрени, категоричен

...
Колите в Морската градина категорично трябва да бъдат спрени, категоричен
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Излизаме на балотаж срещу Иван Портних, Варна е готова за нов кмет


Колите в Морската градина изрично би трябвало да бъдат спрени, безапелационен бе претендентът за кмет на Варна от ПП-ДБ в ефира на bTV

 

Ситуацията във Варна се трансформира, излязоха нови социологически данни, които демонстрират, че отиваме на балотаж против Иван Портних. Хората са подготвени за нов кмет. Около 94 % от варненци желаят смяна в ръководството на града в една или друга степен.

Това сподели претендентът за кмет на Варна от ПП-ДБ Благомир Коцев пред bTV, разяснявайки слогана на акцията „ Ще си върнем Варна от тези, които я ръководят в сянка “.

По думите му ръководството на Варна не е транспарантно. Има тесни стопански и подмолни ползи, които диктуват дневния ред на града. Във Варна има изнесен център на властта в един хотел, където се вземат решенията, безапелационен бе Коцев и го съпостави с „ Осемте джуджета “ в София.

На въпрос кои са тези кръгове, той уточни, че хората в града споделят, че „ Дидо Дънката “ има ползи в общината и доста от решенията на кмета се съгласуват с него. Той може да е мощен и с финансовите си средства, и с лостовете си за въздействие, добави Коцев и посочи, че става дума за ползи в строителството и други бизнеси.

Много от процесите в града зависят от него, само че след 29-и октомври този модел би трябвало да се промени, безапелационен бе претендентът на ПП-ДБ.

Попитан за ТИМ, Коцев отговори, че е това е икономическа група, която има своето въздействие. Той изясни, че като регионален шеф е затворил за придвижване крайбрежната алея във Варна и това е довело до конфликт с ползите на групата.

86% от варненци обаче утвърдиха прекъсването на колите там, разясни Коцев.

Попитан за икономическите кръгове в града, той уточни че има конфликт сред тях, и че тези кръгове си имат свои представители в обособени листи. Кметът Портних дълги години работеше с тези компании и едри бизнеси, само че в този момент, по време на акцията, стартира да се разграничава от тях. Обърна се внезапно. И изяснява, по какъв начин се бил скарал с тях, само че това е предизборно. Това са шепа компании, с които той си работеше добре през тези години, описа обстановката във Варна Коцев.

Показателно е, че сега всички се обръщат против модела „ Портних “ във Варна. Това не е тъкмо модел на ГЕРБ, а персонално на досегашния кмет Иван Портних – този модел не беше добър нито за варненци, нито за обществото, нито за бизнеса в града, тъй като облагодетелстваше стеснен кръг хора за сметка на обществените ползи, сподели в студиото на bTV Коцев.

Ние обаче ще сложим напълно ясни правила. Ще публикуваме на уеб страницата на общината листата с публичните поръчки, ще покажем къде отиват и са отивали парите на варненци, изясни той.

Попитан за колите в Морската градина, Благомир Коцев съобщи, че те изрично би трябвало да бъдат спрени. Имам идея по какъв начин да стане това, както стопирах колите по крайбрежната алея на Варна. Още като е строена Морската градина, е очакван буферен паркинги в северната й част, само че общината е раздавала след това разрешителни за застрояване там. Сега би трябвало да се направи буферен паркинг, с цел да се спрат колите.

Кметът Иван Портних единствено създаваше усещане, че пробва да спре колите в Морската. Но неговите дейности не отговаряха на потребностите на града. По времето на този кмет вървеше интензивно строителство в Морската градина. Презастрояването там би трябвало да спре и аз ще го направя, акцентира още Коцев и добави, че офанзивите към комплекса на фамилията му от страна на кмета не са спрели, само че това няма да го откаже.

Той посочи, че има две разрешителни от регионална администрация и от кмета и в този момент общината се слага в неуместната обстановка сама да апелира личното си решение, което съответствува с кандидатирането на Коцев за кмет на Варна.

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР