Колите са били в космоса повече от веднъж. General Motors

...
Колите са били в космоса повече от веднъж. General Motors
Коментари Харесай

Skoda Enyaq се превърна в луноход

Колите са били в космоса повече от един път. General Motors взе участие в основаването на транспортни средства за напредване на астронавтите по лунната повърхнина, Tesla изпрати Roadster в космоса, а Toyota работи по плана за луноход Lunar Cruiser. Сега лунната кола бе показана и от Xtend Design. Това е Luniaq, въодушевен от кросоувъра Skoda Enyaq, който беше показан по време на Чешката седмица на космоса.

Проектирана от Xtend Design, Luniaq е електрическа лунна идея, задвижвана от NASA MMSEV, която може да транспортира до четирима астронавти. Що се отнася до приликите с кросоувъра Skoda Enyaq, разработчиците поучават да се прегледа по-отблизо дизайна на предната част на концепцията.
 Skoda Enyaq се трансформира в луноход

Приликата наподобява много случайна - предното стъкло за наблюдаване на лунната повърхнина пред автомобила е завършено като радиаторната решетка на кросоувъра, а в горната част на прозореца е инсталиран неясен железен детайл. Може също по този начин да се каже, че луноходът е сходен на новия Karoq, който получи същата радиаторна решетка.

Прозорците на лунохода са " направени " от транспарантен алуминий, който е по-здрав от стъклото и би трябвало да защищава екипажа от астероиди. Специално пластмасово фолио на прозорците обезпечава спомагателна отбрана от радиация. Luniaq също е оборудван със стереоскопични камери и колела Michelin Tweel.
 Skoda Enyaq се трансформира в луноход

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР