Колите на ток ще бъдат със зелени табели, а номерът

...
Колите на ток ще бъдат със зелени табели, а номерът
Коментари Харесай

Електромобилите у нас ще бъдат със зелени номера

Колите на ток ще бъдат със зелени табели, а номерът ще е изписан на тях с черен цвят. Това плануват промени в наредбата за вписване, оповестени за публично разискване, представени от в. " 24 часа ".
Вносител е вътрешният министър Младен Маринов. Целта на табелите е да направи екоавтомобилите по-разпознаваеми за обществото и по този начин да се подтиква грижата за околната среда.
Белите табели, които сега стоят на електрическите коли, ще останат годни и след влизането в действие на наредбата. При промени в регистрацията ще могат да се подменят с новите. В претекстовете се показва, че в Норвегия, Австрия и Канада към този момент е въведена такава процедура, а от предходната есен и в Англия са оповестени планове за това.
Регистрираните у нас коли, задвижвани с електрически мотор, са 984 към края на юли. Това демонстрират данни на Министерство на вътрешните работи до началото на август.
С измененията се планува номерата на нови коли да може да се поставят и отвън пунктовете на КАТ, в случай че притежател е декларирал най-малко 5 транспортни средства. Когато услугите са за коли, чийто регистрационен номер се разграничава от общоприетите, се изискват най-малко 10 автомобила на един притежател.
Услугите няма да са разрешени, в случай че е натрапен запор или друго законово ограничаване на транспортното средство, както и в случаите, когато не е изяснена собствеността му или има противоречие с нормативните условия.
Предвижда се от 1 октомври 2020 година Министерството на финансите по длъжностен път да показва информация за заплатен налог на транспортните средства. Ако притежателят на автомобил не може да покаже документ, че налогът е заплатен, ще му се отхвърля преустановяване на регистрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР