Количеството на заразените с ковид в България е ниско в

...
Количеството на заразените с ковид в България е ниско в
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Случаите с ковид ще прехвърлят 1000, но това е вълница, не вълна

Количеството на инфектираните с коронавирус в България е ниско в съпоставяне със прилежащи страни и Гърция, където нещата бяха изтървани. Сега, дали ще има спомагателни ограничения, аз обичам да приказвам цифри. Това съобщи проф. Николай Витанов по Нова Тв.

В момента имаме 33-ма индивида в интензивните отделения и 117 в неинтензивните. Това е синьо лято, след 15 юли ще влезем в празни лечебни заведения. Празни лечебни заведения са някъде, до момента в който се изпълнят на половина от оптималния потенциал - това значи 500 инфектирани в интензивините отделения и общо 5000 в неинтензивните. Значи, почти до това време ще бъде сюжета празни лечебни заведения, а това нещо няма да стане до края на лятото. Така че, уважаеми фенове, бъдете спокойни. Все още сме в синьо лято, по-късно ще минем в празни лечебни заведения и по този начин ще сме си до края на лятото, добави математикът. 

Нарастването на случаи у нас се очакваше, само че върви по-бавно, изключително в южните области, които граничат с Гърция. Следващата седмица чакам случаите да трансферират 1000, само че това го назовавам вълница, не вълна, сподели още проф. Николай Витанов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР