Количеството на водата в яз. Студена, който снабдява Перник и

...
Количеството на водата в яз. Студена, който снабдява Перник и
Коментари Харесай

Водата в Перник започнала да изчезва още през юли

Количеството на водата в бент. " Студена ", който доставя Перник и района, е почнало да понижава още през юни. Това излиза наяве от отговор на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) до омбудсмана Диана Ковачева, която е поискала информация по отношение на наложения предходната седмица воден режим.

Според КЕВР в интервала юли-октомври се следи " трайна наклонност за понижение на наличния воден размер на язовира ". Към края на октомври язовирът е бил на сериозно равнище от малко над 6,4 млн. куб. метра при общ размер от над 25 млн. куб. метра. Въпреки това режим бе натрапен едвам предходната седмица, а преди локалните избори в края на предишния месец никой не говореше за идната рецесия.

В петък министър председателят Бойко Борисов съобщи, че точно бездействието на предходното ръководство на общината от ГЕРБ е довело до загуба на изборите. Местният избор бе извоюван от Българска социалистическа партия.

" В Перник се направиха на хитри и изгубиха изборите ", бе коментарът на Борисов. Той добави, че някогашната кметица Вяра Церовска не можела да пази плановете си. Въпреки това тя бе подкрепена за втори мандат от ГЕРБ.

Местното ВиК сдружение, чийто шеф Иван Витанов бе уволнен предходната седмица е ръководено неприятно, излиза наяве от писмото на КЕВР. Бизнес-планът му е утвърден от комисията, само че не е изпълнен. След инспекция КЕВР е отчела цялостно несъблюдение по индикатора загубаи на вода. ВиК е възнамерявало да ги понижи до 68,3%, само че равнищата им са останали 75,1%. Едновременно с това се регистрира и по-ниско осъществяване на плануваните вложения. При планувани 441 хиляди лева за 2017 година са вложени 243 хиляди лева
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР