Количеството храна не е единственото нещо, за което трябва да

...
Количеството храна не е единственото нещо, за което трябва да
Коментари Харесай

Кога е най-здравословно да консумирате тези храни

Количеството храна не е единственото нещо, за което би трябвало да внимавате. Времето, когато я одобряваме, също е от голяма важност – от него зависи до каква степен ще е потребна за организма. Например…

Ориз

Хапвайте го на обяд. Тогава метаболизмът е бърз и тялото ви ще усвои всички въглехидрати. Избягвайте консумация на ориз вечер. Тогава е доста по-вероятно да натрупате непотребни мазнини.

Тиквички

За вечеря. Тиквичките са богати на фибри и хубаво почистват стомашно-чревния тракт. Ето за какво ще ви подействат добре даже след не изключително здравословно хранене денем. Избягвайте потреблението им на закуска, защото имат мощен диуретичен резултат и дехидратират.

Картофи

Хубаво е да хапвате картофи на закуска или обяд, защото нишестето в тях понижава равнищата на холестерола. Те съдържат два-три пъти повече калории от другите зеленчуци, по тази причина избягвайте потреблението им вечер.

Домати

Идеалното време е на закуска. Киселините в доматите подкрепят функционалностите на стомаха и панкреаса. Нека най-малко не са на гладно, тъй като могат да раздразнят по-чувствителните стомаси. Уви, същите тези киселини могат да повлияят на салдото сред водата и солта в организма. А вследствие на това да се провокира прекалено потене през нощта.

Месо

Най-подходящото време за месото е на обяд. То е значим източник на желязо, доставя и О2 на клетките в целия организъм. Това от своя страна понижава умората и ви оказва помощ да бъдете свежи до края на деня. Тъй като на организма са нужни към 5 часа, с цел да преработи изцяло месото (зависи и от неговия тип, схваща се), не е добра концепция да го консумирате късно вечер.


Паста

Най-добре е на закуска или обяд. Твърдата пшеница е богата на фибри и ви оказва помощ да се изчистите от токсините в организма. Също по този начин, има невисок гликемичен показател и защищава от диабет вид 2. Въпреки изгодите си, пастата си остава висококалорична, по тази причина я избягвайте вечер.

Черен шоколад

Най-удачно е да си хапвате шоколад на закуска. Само няколко блокчета са задоволителни, с цел да се заредите с антиоксиданти и сила. Ако вечер злоупотребите с повече от 25 грама, шоколадът бързо ще се трансформира в мазнини, по тази причина избягвайте да го ядете в по-късните часове на деня.

Банани

Точното време е на обяд. Бананите са богати на фибри и подкрепят храносмилането. Това обаче прави този плод несъответствуващ за консумация късно вечер, тъй като може да раздразни стомаха.

Ябълки

Хапвайте си ябълки на закуска. Пектинът подкрепя работата на червата и изхвърлянето на канцерогенните субстанции. Вечер ябълките могат да раздразнят стомаха и да провокират киселини. А пектинът е сложен за преправка и асимилиране.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР