Количество от 64 800 къса цигари или 3 240 кутии

...
Количество от 64 800 къса цигари или 3 240 кутии
Коментари Харесай

Над 3 200 кутии контрабандни цигари са били задържани на ГКПП “Капитан Андреево“ в три поредни дни


Количество от 64 800 къса цигари или 3 240 кутии без български бандерол са разкрили за три дни митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестяват от Агенция „ Митници “.

В два от случаите товарните коли, в които е открита акцизната стока, са пътували от Турция за Нидерландия, а в третия – за Англия.

На 31 януари на влизане в страната на товарен автомобил с турска регистрация, водачът – турски жител, показал постоянни документи за транспортираната стока от Турция за Нидерландия. Превозното средство е селектирано щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация. При последвалия физически надзор във фабрични кухини в предната стена на полуремаркето са открити 1620 кутии или 32 400 къса цигари без български акцизен бандерол.

Ден преди този момент - на 30 януари, в различен товарен автомобил с турска регистрация са открити 950 кутии (19 000 къса) цигари. Тютюневите произведения, които били без акцизен бандерол са открити сред заявената стока в товарното помещение. Камионът превозвал стока от Турция за Англия.  



Третият случай е от 29 януари. Тогава при щателна митническа инспекция се открива, че в особено построен тайник в десния сандък на полуремаркето на камион, пренасящ стока за Нидерландия, са открити 670 кутии или 13 400 къса цигари.

Контрабандните тютюневи произведения са арестувани. На тримата водачи– турски жители, са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки- цигари, без знанието и разрешението на митническите органи. На един от водачите е формиран акт и за съществуването на тайник в товарното транспортно средство.

От Агенция „ Митници " регистрират, че през миналия месец януари митническите чиновници на „ Капитан Андреево “ са задържали 3 214 960 къса къса или 160 748 кутии цигари без български акцизен бандерол.

Българска телеграфна агенция напомня, че единствено преди дни окръжният съд в Хасково постанови мярка за неотклонение " гаранция в пари "  спрямо 46-годишен турски жител, упрекнат в съучастничество в потвърдена огромна активност по контрабандиране на акцизни артикули – цигари. Повдигнатото му обвиняване бе, че в съучастничество, посредством потребление на документи с погрешно наличие като директни заявления, интернационалните товарителници и фактури, е пренесъл през границата на страната 2 681 000 кутии разнообразни марки цигари на обща стойност 10 724 000 лв.. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР