Колекторските фирми започнаха да използват методите на ало измамници, за

...
Колекторските фирми започнаха да използват методите на ало измамници, за
Коментари Харесай

Колектори действат като ало измамници

Колекторските компании започнаха да употребяват методите на ало измамници, с цел да тормозят длъжниците с тарикатлъци.

В сигнал до 30-годишен пловдивчанин се жалва от телефонен тероризъм от софийска компания, събираща остарели задължения на един от мобилните оператори.

За първи път бирниците му звъннали през септември. Обяснили му, че дължи малко над 300 лева по контракта с оператора и че стремително би трябвало да постъпи заплащане. Длъжникът от града под тепетата обаче не броил парите. Последвало второ позвъняване, само че от друг номер.

„ Помислих си, че е обикновено колекторската компания да има повече от един телефон. Все отново има доста чиновници, има доста закъсали длъжници. Обясних общително, че напълно скоро ще направя отчасти заплащане, защото цялата сума ми е непостижима “, описа пловдивчанинът.

Съвсем скоро последвало трето позвъняване, което минало всевъзможни граници. Служителят насреща установил сопнато, че няма постъпили пари. „ Казах му, че нямам опция и показах съответна дата за заплащане, която бе след седмица. Започнаха обиди.

Каза, че съм безумен, бавноразвиващ,

че с такива като мен нямал време да се занимава. Накрая тръшна телефона. Ядосах се, звъннах аз. Прехвърлиха ме към него и му потърсих пояснение за държанието му, последваха още по-брутални обиди и отношение, като че ли съм пачавра “, показа длъжникът.

Оттам нататък, откакто двамата се скарали по телефона, следвали позвънявания през ден, всякога от разнообразни номера, с концепцията да вдигне. „ Случвало се е дневно да ми звънят от 5-6 разнообразни номера, с цел да им подвигна. Вече съм запаметил 50 номера, от които ме търсят за останалата сума от 250 лева

Това не е човешко – нито маниерите, нито отношението.

Звънях на мобилния оператор да алармирам за аборигенските способи. Оттам ми споделиха, че не наблюдават по какъв начин колекторите си извършват отговорностите и че не взимат страна в връзките. Това е ненормално “, сподели 30-годишният дебитор.

Жертва на тарикатските осъществявания на колекторската компания е и 58-годишна пловдивчанка, която също има забележителна сбирка от разнообразни номера, от които я тероризират. От нея желаят 500 лева по отношение на контракт към същия мобилен оператор. Жената е записала към 20 телефона и продължава да записва.

„ Не им подвигам. А като върна на пропуснатото позвъняване, незабавно по сигнала разбирам кой ме е търсим – точно колекторската компания. Никой не управлява какво вършат “, споделя тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР