Колегите се наиграха, видя се, че не могат да направят

...
Колегите се наиграха, видя се, че не могат да направят
Коментари Харесай

Радомир Чолаков: Наиграха се! Без ГЕРБ не може да бъде съставено правителство

 " Колегите се наиграха, видя се, че не могат да създадат държавно управление и в този момент ще вървим на избори. Проблемът на последните два Народното събрание е, че не може да бъде формирано държавно управление без ГЕРБ ". Това съобщи тази заран пред Нова телевизия пловдивският депутат от ГЕРБ и ръководител на Парламентарната комисия по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите Радомир Чолаков.

" Вие имате една антисистемна партия Има Такъв Народ, която е влезнала в Народното събрание с заявената си задача да взриви политическата система. И аз не можах да схвана за какво на нашите сътрудници от тъй наречените протестни партии и от Българска социалистическа партия им трябваха 6 месеца, с цел да схванат, че не могат да договарят с Има Такъв Народ, тъй като не е влезнала тук, с цел да договаря за държавно управление, а с една друга цел, която може би по някакъв метод сега те е извършват ", сподели още той.

По думите на Радомир Чолаков сега следим мъката на политческата система и мъката на по този начин наречените протестни партии и на Българска социалистическа партия, които били отровени от мисълта, че не трябва да се работи с ГЕРБ. " ГЕРБ не е токсична партия. Те бяха отровени от тази мисъл и за жалост сме на този хал, на който сме в този момент ", добави той.

Относно актуализацията на бюджета той изрази терзание, че зад анонса за актуализация на пенсиите се крият едни милиард и 200 милиона лв., които е неразбираемо къде ще отидат.

" ГЕРБ е виновна партия и ние постоянно сме желали тези въпроси да се решат изключително с актуализацията на пенсиите. Ние дадохме оферти, които в тяхната система удовлетворяват обществените стремежи и в същото време резервират финансовата непоклатимост на страната. Ако някой желае в действителност да подходи отговорно към страната, би трябвало да огледа предложенията, които ние внесохме през вчерашния ден ", съобщи пловдивският народен представител от ГЕРБ.

" Имам неприятното възприятие, че сега Българска социалистическа партия вкарва актуализация на бюджета, дава обещание, че ще поддържа правосъдната промяна и сега, в който бюджетът бъде обновен и тези милиард и 200 милиона заминат ще бъде дръпнато килимчето и Народното събрание ще бъде разхлабен ", сподели в умозаключение Радомир Чолаков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР