Колегите поддържат безизходицата в британския парламент относно плана за депортиране

...
Колегите поддържат безизходицата в британския парламент относно плана за депортиране
Коментари Харесай

Законопроектът за Руанда в Обединеното кралство е в задънена улица, тъй като непокорните колеги настояват за промени в плана за убежище

Колегите поддържат безизходицата в английския парламент по отношение на проекта за депортиране в Руанда на Риши Сунак, като упорстват за промени в противоречивата скица.

Камарата на лордовете на Обединеното кралство отхвърли апелите на министрите да отстъпи и още веднъж настоя за преразглеждане на законопроекта за сигурността на Руанда (убежище и имиграция).

Новите провали на държавното управление значат продължение на разногласията в Уестминстър по отношение на препоръчан закон, който има за цел да разчисти пътя за изпращане на търсещи леговище, които пресичат Ламанша в дребни лодки, с еднопосочен полет до Кигали.

 

Законопроектът и договорът с Руанда имат за цел да предотвратят по-нататъшни правни оспорвания на спрялата скица за леговище, откакто Върховният съд постанови, че проектът е незаконосъобразен.

Както и да принудят съдиите да вземат под внимание източноафриканска страна като безвредна, това ще даде на министрите пълномощието да пренебрегват незабавни разпоредби.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР