Колегите от сектор Наркотици и Седмо районно установихме помещение, което

...
Колегите от сектор Наркотици и Седмо районно установихме помещение, което
Коментари Харесай

СДВР с подробности за кокаиновия удар в Студентски град и стойността на наркотика

Колегите от бранш Наркотици и Седмо районно установихме помещение, което се употребява от обвинения, който е с мярка за задържане 72 часа. Проведохме претършуване и изземване. Това заяви на ексклузивен брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.
„ Кокаинът е с друг по тип периодичност. Цената на 1 кг. кокаин е друга според от качеството. Общата стойност на конфискувания през вчерашния ден кокаин е 10 млн.евро . На улицата може би ще доближи до 81 млн. лева ”, посочи той.
По думите му,. „ Много дребна част от него, към 35-40 кг. кокаин, е за разпространяване у нас ”, добави той.
„ В хода на досъдебното произвеждане са направени са два следствени опита и две претърсвания и изземвания. Претърсени са лек автомобил „ Ситроен ”, благосъстоятелност на обвинения и ателие, населявано от него ”, заяви от своя страна прокурор Пенчева.
„ В колата не е намерено нищо, което да е от смисли за делото. При претърсването на жилището са открити наркотични субстанции в пакети – 327, ситуирани в разнообразни елементи от жилището – в спалнята и кухнята. Количеството е към 322 кг.
Кокаинът не е бил в тайници. В трикрилен дрешник е имало 3 реда пакети. В кухнята опиатът е бил в скрин, там е имало 79 броя.
Направени са полеви проби на място, веществото е реагирало на кокаин. Опаковани са по един и същи метод. Те са с друга маркировка.
От жилището е конфискувана професионална машина за пакетиране и везна.
Все още не е ясно дали арестуваният с дрогата е имал съучастници.
Припомняме, че във вторник стана ясно, че в колата на млад мъж в " Студентски град " е открит 40 кг чист кокаин. Мъжът зад кормилото се държал извънредно нервно, което направило усещане на униформените. Шофьорът бил задържан, а малко по-късно се оказало, че вози в автомобила си рекордните килограми опиат.
По-късно в квартала бе извършена нова акция. Екипи на Столична дирекция на вътрешните работи и ГДБОП нахлули в жилището в Студентски град, за който имало данни, че се употребява и от арестувания 31-годишен мъж, заловен през вчерашния ден с 40 кг кока.
Равносметката посочила, че най-скъпата дрога е над 320 кг. Стойността й по груби сметки се пресмята на над 11,2 милиона евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР