Колегите, които бяхме в Има такъв народ от структурите на

...
Колегите, които бяхме в Има такъв народ от структурите на
Коментари Харесай

Напусналият ИТН депутат Деян Петков: Около 50% от членската маса ще напусне Слави Трифонов

" Колегите, които бяхме в " ИТН " от структурите на партията в Плевен, Кнежа, Левски, Пордим, Долни Дъбник, напущаме. На равнище локални структури към 50% членска маса ще напусне Има Такъв Народ ".

Това сподели пред БНР самостоятелният народен представител Деян Петков, някогашен член на ПГ на " ИТН ".

" Нямаме ангажименти с " Продължаваме промяната ", не сме взели никакви пари, подготвени сме във всеки миг да се подложим на полиграф ", съобщи той и добави, че при влизането си в Има Такъв Народ не се е подлагал на детектор на лъжата, тъй като условието е било единствено за регионалните координатори на партията, а той е бил общински координатор на Има Такъв Народ.

Петков показа, че решените за овакантяване на Има Такъв Народ са го взели с сътрудниците му, тъй като са вярвали в идеята, а са видели " цялостното безучастие по министерствата, единствено в Министерството на спорта Радостин Василев направи прословутото изчегъртване ".

" Много сигнали сме давали, че има неща, които не ни харесват, само че в ПГ на Има Такъв Народ нещата са такива, че управлението споделя какво ще става и в случай че на някой не му харесва, да напуща ", описа депутатът и изрече противоречие с обвиняванията, че чак в този момент са напуснали партията на Слави Трифонов.

" Аз съм бил 4 месеца вътре, първите два месеца въобще не можеш да се ориентираш какво се случва, тъй като връзката е никаква, " изясни самостоятелният народен представител.

Основният претекст на „ отцепниците “ е, че се усещат излъгани, откакто водачът на Има Такъв Народ напусна четворната коалиция.

„ В Плевен Има Такъв Народ повече няма конструкция и офис “, разгласи пред Bulgaria ON AIR министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

„ Повечето ме поздравят, тъй като това е вярното решение и е морално съгласно всички “, разяснява координаторът в Кнежа Симеон Илиевски.

Оказва се, че съвсем никоя от основните фигури в Има Такъв Народ в Плевен не познава Слави Трифонов.

„ Някой, който не съм го виждал в никакъв случай да приказва, да прави изказвания - няма по какъв начин да стане. Тук всички сме хора на достойнството и индивидът, на който имам вяра е Радостин Василев “, съобщи координатор в Пордим Цветомир Петров.

Още през вчерашния ден останалите в партията в Плевен подписаха декларация, че поддържат „ ИТН “ и дейностите на Слави Трифонов.

Възможно е обаче отделилите се от Има Такъв Народ да образуват личен план.

„ Съвсем откровено ще съберем един народен конгрес и ще помислим дружно с тях, тъй като груповият метод е по-правилен за установяване не бъдещото “, загатна Радостин Василев. Самият той твърди, че десетки се свързали с него, за поддържат дейностите му. Той обаче не е уверен, че ще се съберат задоволително депутати, които да гласоподават „ срещу “ вота на съмнение.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР