Колеги в нужда се познават. Доказва го историята в рубриката

...
Колеги в нужда се познават. Доказва го историята в рубриката
Коментари Харесай

Вярваме в доброто: Колеги помогнаха на момче, останало без пари и документи след кражба

Колеги в потребност се познават. Доказва го историята в рубриката " Вярваме в положителното ". Една фотография трогна стотици във „ Фейсбук”. Върху спонтанния плик написа " С най-хубави пожелания от всички сътрудници и началници. Ти си добър човек и ние всички те ценим. За Ади ".

Ади е 24-годишният Адил, който работи като водач във верига столични зоомагазини. Петък 13 този месец се оказва злощастен за него. По време на работа е ограбен.

„ Бях оставил на това място чантичката, в която имаше персонални документи, моите парички, които бях получил същия ден, заплата, и до момента в който заредим, това се случи за 2-3 минути в магазина, излезнах и се върнах в буса, чантичката беше изчезнала”, описа Адил Кьоров.

Притеснил се, тъй като нямало по какъв начин да изкара месеца без пари. Продължил работа, само че сътрудниците му усетили, че му има нещо.

„ Тъй като това е сътрудник, който е доброжелателен, постоянно ухилен човек, този ден просто липсваше усмивката на лицето му”, описа Галя Иванова.

Когато разбрали за кражбата, неговата колежка Жаклин дала концепция по какъв начин да върнат усмивката му.

„ Аз си направих сметка, че в случай че всеки от нас просто даде по едни 15-20 лв., които са нищо, спрямо това, което той е изгубил, ще може да си вземе заплатата и да си направи проектите, които си е имал”, сподели Жаклин Милушева.

Отзовават се всички сътрудници. Трогнати от жеста на чиновниците си, от компанията също помогнали.

„ Честно казано, самият им жест, че подеха тази самодейност, е задоволителен дори ние да бяхме дали цялата сума отново”, съобщи Марио Иванов.

И по този начин, седмица по-късно, Адил получил плика с благо обръщение от сътрудниците си.

„ Аз в първия миг не знаех по какъв начин да отвръщам, просто останах безгласен. Какво да ви кажа - доста готини хора”, споделя Адил.

За да им се отблагодари, решил да показа историята във „ Фейсбук”, с цел да въодушеви за добрини и други.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР