Колеги от ПП-ДБ, четете история малко назад и да видите

...
Колеги от ПП-ДБ, четете история малко назад и да видите
Коментари Харесай

БСП към ПП-ДБ: 2022 г. се подписахте под социалната политика на БСП, сега не – това е шизофренно

„ Колеги от ПП-ДБ, четете история малко обратно и да видите кои политически сили през годините какво са правили. Никакви пенсии няма да увеличите от 1 юли с 11% - тогава ще се компенсира насъбраната инфлация. „ Швейцарско предписание “ не сте го измислили вие и не зависи от вас – нямате грам принос в това. Ръстът на пенсиите беше през 2022 година, когато Българска социалистическа партия участваше в ръководството.  През 2009 година, когато Българска социалистическа партия управляваше в Тройната коалиция – внезапен растеж на пенсиите. Когато Българска социалистическа партия ръководи, има покачване на приходите. Когато вие управлявахте през последните 9 месеца, хората не ви бяха приоритет. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски от трибуната на Народното събрание,  оповестиха от пресцентъра на партията.

 

„ Престанете да спекулирате, че приходите са се вдигнали по време на вашето ръководство, с помощта на вас. Кирил Петков не знаеше какъв брой е била минималната пенсия и какъв брой е станала – аз му обясних на един съдружен съвет, че три пъти се е нараснала, с помощта на Българска социалистическа партия. Престанете да си присвоявате приноса на други политически партии. Доста неща откраднахте, най-малко нашата обществена политика не пипайте “, сподели той в обръщението си към народните представители на ПП-ДБ.

 

И ги прикани: „ Хайде, бъдете поредни: когато не подкрепяте едното предложение, тъй като не е заслужено, подкрепете другото, с цел да има правдивост – 100 лева за пенсионерите до линията на беднотия и 50 лева за всички останали. “

 

„ Чувствам се доста неудобно в тази зала. Вижте защо спорим – за 50 лева еднократно заплащане за българските пенсионери. И тук стават някакви диспути, някакви предизборни пропаганди. Нека да възстановим тази процедура, която е била през годините и да дадем добавки на всички пенсионери, до момента в който пенсиите доближат до такива равнища, че българските пенсионери да не се тормозят “, сподели още Свиленски от парламентарната естрада.  

 

„ Чух мотив, че добавката била 40 лева през 2016 година Но в този момент сме 2024 година – какъв брой пъти скочиха цените. Г-н Митев, знаете ли какъв брой коства един козунак в сладкарница в София? 60 лева Сега спорим за цената на един козунак. Когато бяха 40 лева, можеше да се купи половин агне – в този момент не може да се купи един козунак “, реагира социалистът на изявление на депутата от ПП-ДБ Искрен Митев.

 

А към Явор Божанков се обърна с думите: „ Бяхте депутат в 44-ото Народно заседание и най-малко 8 пъти сте дали своят вот пенсионните надбавки и в този момент излизате и казвате, че е било неверно. Като беше неверно, за какво ги гласоподава тогава и за какво не сподели на парламентарна група, че е неверно. И по-късно да отидеш в Горна Оряховица и да разкажеш на гласоподавателите, че това било неверно. Тогава беше вярно, а в този момент, когато сме от друга позиция, било неверно и подлагаме на критика. В политиката има две неща, които са значими – да имаш морал и да си пореден. Изпуснеш ли и едно от двете неща, си завършил. “

 

„ Виждам нежеланието на „ Продължаваме промяната “ да се подкрепят пенсионерите по време на празниците. Питам ги: Къде дадохте 1,6 милиарда лева за „ Топлофикация София “ – едно сдружение, което ГЕРБ източиха – цяла България да заплаща тази сметка и вие имате наглостта да кажете, че няма пари за пенсионерите? Нещо повече – БЕХ би трябвало да заплати налог за това, че подарява тези пари, единствено и единствено да не ги заплати Столична община. Не ви ли е позор от това, което вършиме и в този момент да се инатите за една действителна помощ за хората? Но тази корупционна скица, която вие измислихте, отпред с финансовия ви министър, демонстрира какви са ви цели “, обърна се към ПП-ДБ и националният представител Драгомир Стойнев.

 

„ В момента става дума за надбавки, не за пенсии, тъй че се придържайте към дебата за надбавките. За пенсиите си правете свободните съчинения преди този момент, когато сте се зараждали като партия. Защото, когато преговаряхте с Българска социалистическа партия за държавно управление, приехте нашата стратегия в обществената сфера и се подписахте под нея “, насочи изявлението си към досегашните ръководещи и Иван Ченчев.

 

„ Не било политиката на Политическа партия по този метод да се дават пари на пенсионерите – а през 2022 година беше, по този начин ли? Това е шизофренно държание “, уточни зам.-председателят на парламентарната група на социалистите.

 

„ Винаги през годините Българска социалистическа партия е доказвала, че е обществена партия с особена грижа за възрастните хора. С нашето предложение целим в навечерието на тези светли християнски празници възрастните хора да могат да сложат на масата си тези обичайни храни, които и без друго през останалите дни не биха могли да си разрешат. Подкрепете нашето предложение, с цел да внесем малко наслада в домовете и сърцата на нашите родители, баби и дядовци, които са ни оставили почтено завещание, с което би трябвало да се гордеем “, прикани прочувствено от парламентарната естрада депутатът от Българска социалистическа партия Валентина Димова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР